Kayseri Osb`den Geleceğe Yönelik Yatırımlar

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 16 milyon liralık yatırımla 2015 yılından itibaren güneş enerjisinden yılda 10 milyon kilovat saat elektrik üretecek.

 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin, 1,5 yıl süren hesap ve araştırma sürecini tamamlayarak güneş enerjisi konusunda harekete geçtiğini belirten Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, "6.9 Mwp GES Sistemi kurmak üzere panel ve invertörleri ithal ettik" dedi ve projeyi şöyle anlattı:

 

"Halen ilerde doğabilecek zemin hareketlerinde panellerin zarar görmemesi için 120 bin metrekarelik alanda zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Ardından depomuza inmiş bulunan panellerin montajı ile devam edilerek 2015 yılı Mart ayından itibaren güneş ışığından yıllık 10 milyon Kwh elektrik üretiyor olmayı planlıyoruz. Ayrıca 10 Mw`lık Güneş Enerjisi Santrali tesisinin yap - işlet- devret modeli ile kurularak bölgemize kazandırılması için protokol tamamlanıp çalışmalar başlatıldı. Toplam 16 milyon liralık yatırımımızla en önemli enerji kaynağı olan güneşten elektrik üretme konusunda öncülük etmeye, örnek olmaya çalışacağız. Enerji hatlarının tamamının yer altına alınma işlemleri tamamlanmış olan Kayseri Organize Sanayi Bölgemizde, sanayicimize ve ülkemize maliyet ve çevreye duyarlılık konusunda da hizmet etme gayretindeyiz."

 

Hasyüncü, OSB`de altyapı eksiklerini tamamlayıp çevre, teknoloji, geri kazanım, üstyapı ve trafik sorunlarını çözmeye başladıklarına dikkati çekerek, "2013 yılında hizmete alınmış olan Atık su Arıtma Tesisi`nin ardından, sanayicimizin ara teknik eleman ihtiyacına yönelik Mesleki Teknik Eğitim Merkezi`ni de tamamlanıp hizmete sunduk" dedi ve ekledi:

 

"Bölgemizde yıpranan asfalt kaplamalarımızı yenilemeden önce bazı bölgelerde çok eskilerden kalan asbest su borularının tamamının değişim çalışmaları sürüyor. Günlük 22 bin aracın giriş yaptığı bölgemizde daha yaşanabilir, kolay ulaşılabilir, çevreye özen gösteren bir yönetim anlayışı, verimlilik ve etkin kullanım düşüncesi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

www.haberler.com

01 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR