Turkcell çevreye yılda 106.000 kWh enerji tasarrufu sağlıyor

Turkcell, İzmir`de 10 sahada rüzgar ve güneş enerjisinden ürettiği enerjiyle müşterilerine kesintisiz mobil iletişim imkanı sunarak, yılda 106.000 kWh enerji tasarrufu sağlıyor. Turkcell`in çevreci yaklaşımıyla sağladığı bu tasarruf, yaklaşık 40 hanenin yıllık enerji tüketimine eşit miktarda bulunuyor.

 

Türkiye`nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, geçtiğimiz sene dünyada bir ilki gerçekleştirerek kulelerinde rüzgar türbünü kullanılması projesini hayata geçirmişti. Çevreci yatırımlarına hız kesmeden devam eden Turkcell, rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışan yeni sahalar geliştirerek kullanıcılarına kesintisiz hizmet sağlıyor. Turkcell, bu sayede enerji tasarrufu da sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. Turkcell çevreci iletişim ünitelerinin bulunduğu sahalar sayesinde elektriğin bile olmadığı yerlere mobil iletişim hizmeti götürüyor.

 

Yılda 74 ağaç kurtarılıyor

Turkcell`in  ülke genelinde güneş ve rüzgar enerjili 28, şebeke ve rüzgar enerjili 181 olmak üzere toplam 207 sahası bulunurken bunlardan 10 tanesi  İzmir`de yer alıyor. Turkcell`in İzmir Ulaştıran (Çeşme), Özpamir Sitesi (Çeşme) ve Bademli Ilıca Koyu`nda (Dikili) bulunan 3 adet sahası, enerjisini sadece güneş ve rüzgardan sağlarken 7 tanesi ise hem şebeke enerjisinden hem de rüzgar enerjisinden sağlıyor.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılarak, Turkcell`de çalışan mühendislerin bilgi birikimiyle hayata geçirilen projeler kapsamında İzmir bölgesindeki sahalar ile çevreye yılda yaklaşık 106.000 kWh enerji tasarrufu sağlayarak, yaklaşık hanenin yıllık enerji tüketimi kadar tasarruf sağlanmasına katkıda bulunuyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasıyla İzmir`de yılda 74 ağaç kurtarılırken, 344 kilometrelik bir yolun otomobil yerine bisiklet ile gidilmesine eşdeğer miktarda karbondioksit salınımından da tasarruf sağlanmış oluyor. Ayrıca 52 otomobilin bir yıl içinde havaya salacağı karbondioksit miktarının çevreden temizlenmesi sağlanmakla birlikte, internette 10.571.000 kez yapılacak arama ile oluşacak karbondioksitin de çevreye yayılması engellenmiş oluyor.

 

Terzioğlu: Çevreye olan hassasiyetimiz devam edecek

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, "Turkcell şu anda sahalarında ALTERNATİF enerji kaynakları ile ürettiği elektrik enerjisi ile yılda ortalama 500 evin yıllık elektrik tüketimini karşılayacak miktarda tasarruf sağlıyor. Sahalarımızda hayata geçirdiğimiz diğer tasarruf yöntemleriyle de yılda yaklaşık Milyon kWh enerji tasarrufu sağlıyoruz. Bu miktar da 4 kişilik bir ailenin 8.295 yıllık elektrik tüketimine eşit olmakla birlikte aynı zamanda çevreye de yaklaşık 15.400 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştirilmektedir. Turkcell olarak teknolojideki liderliğimizi çevre dostu çözümler üretmek için kullanıyoruz. Çevreye olan hassasiyetimiz her zaman devam edecek" dedi.

www.haberekspres.com.tr

27.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR