15 Yolcu Gemisi Güneş Panelleriyle Desteklenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Aralık tarihinde gerçekleştireceği ihale ile alınacak katamaran tipi yolcu gemilerinde aydınlatma sistemleri güneş panelleri ile desteklenecek, egzoz gazı emisyonu minimum düzeyi aşmayacak. İzmir’in yeni gemilerinde bisiklet parkları, görme engelliler için kabartmalı yönlendirme levhaları, engelli tuvaletleri, evcil hayvan kafesleri ve kablosuz internet de olacak. Hızı mevcut gemilerin iki katına ulaşacak katamaranlarla Konak-Karşıyaka arasındaki mesafe 10 dakikada katedilecek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesi ve ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 6 Aralık 2011’de 15 adet yolcu gemisi alımı için ihale gerçekleştirilecek. İhale, ulusal ve uluslararası tüm isteklilere açık olarak yapılacak. İhalenin gerçekleştirilip sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk gemi 14 ay sonra, diğer gemiler ise her 2.5 ayda bir gemi olmak üzere teslim edilecek.

 

Katamaran gövde tipinde inşa edilecek yeni gemilerde güneş enerji panelleri ile aydınlatma sistemi desteklenecek. Az yakıt harcayan gemilerde egzoz gazı emisyonu minimum düzeyde olacak, böylece çevreye duyarlı hizmet verilecek. Engelli vatandaşlar da gemilerden rahatça faydalanabilecek. İskeleler, alınacak yeni gemilere göre yeniden yapılandırılarak modernize edilecek.

www.gunesdergisi.com

28.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR