Şekerbank EKOkredi ile Emeği ve Enerjiyi Korumaya Devam Ediyor

‘Güneş Enerjisi Elektrik Panelleri (PV) Sektörü, Teknoloji, Pazar, Kısa, Orta, Uzun Vadeli Senaryolar, Türkiye Fırsatları’ paneli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde 25 Kasım Cuma günü yapıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Şekerbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü İşletme Bankacılığı Yönetmeni Yalın Doğu Yarkaya konuşmacı olarak katıldı.

 

Enerji maliyetlerinin her geçen gün yükseldiği günümüzde, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek, sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmanın önemli girdilerinden biri olan enerji üretiminin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen panele katılan Şekerbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü İşletme Bankacılığı Yönetmeni Yalın Doğu Yarkaya, enerji tasarrufu ve daha yeşil bir hayat için yapılan yatırımların önemini vurgulayarak şunları söyledi:

 

“Şekerbank olarak, son yıllarda dünya gündeminin ön sıralarında yer alan enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda yürüttüğümüz ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile bu yöndeki çalışmaları, enerjiyi ve emeği koruyan EKOkredi ürünümüzle destekliyoruz. EKOkredi’yi, enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı, uygun ödeme koşullarıyla desteklemek amacıyla geliştirdik” dedi.

 

EKOkredi ile doğal kaynakları çok zengin olan ülkemizde rüzgar, su ve güneş enerjisini, elektrik enerjisine dönüştürerek, ALTERNATİF enerji kaynaklarına yönelmenin mümkün olduğunu belirten Yarkaya,  EKOkredi ile reel sektörde üretim yapan firmaların, KOBİ’lerin atık yönetimiyle, tehlikeli atıkları bertaraf ederek doğamızı korurken, geri kazanılabilen atıkları yeniden üretime katabildiğini söyledi. Yarkaya sözlerine şöyle devam ettirdi: “Çiftçiler, EKOkredi Tarım ile modern sulama ekipmanları kullanarak daha az suyla, daha kaliteli ve verimli mahsul alabiliyorlar. Çok önemli bir başlık olan binalarda enerji verimliliği alanında, yönetmelik gereğince zorunluluk haline gelen Enerji Kimlik Belgesi’nin temini için de EKOkredi kapsamında finansman desteği alınabiliyor.”

 

EKOkredi ile segment bazında özel imkanlar sunduklarını belirten Yalın Doğu Yarkaya; “EKOkredi bireysel / Apartman Yönetimi kredileri ile ilk dört aya kadar ödemesiz ya da üç ayda bir ödemeli olmak üzere iki ödeme seçeneği sunuyoruz. EKOkredi ticari ile sekiz yıla varan vade ve iki yıla kadar geri ödemesiz seçeneklerimiz mevcut. EKOkredi tarım ile hasata endeksli ödeme seçeneğiyle birlikte 60 aya varan vadeler bulunuyor. EKOkredi işletme ile de 60 aya varan vadeler uygulanıyor.” dedi.

 

Yarkaya 2009 Mayıs ayından bu yana EKOkredi ile enerji verimliliği alanında 304 milyon TL’ye yakın kaynak kullandırdıklarını vurgulayarak konuşmasına şu sözlerle son verdi:

 

“Banka olarak EKOkredi lansmanımızın yapıldığı 2009 Mayıs ayından bugüne kadar 25 bine yakın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdık. 365 KOBİ, 20 bin 888 bireysel müşteri ile 2 bin 728 esnaf, çiftçi ve küçük işletme EKOkredi’nin avantajlı finansman imkanından yararlandı. EKOkredi Yalıtım ile ise şimdiye kadar 20 binden fazla konut yalıtıldı ve toplam 80 milyon TL’lik finansman desteği sağladık.”

 

Panelin diğer konuşmacıları arasında Eurusolar Türkiye’den Dr. Baha Kuban, Cleanglobe’dan Sezer Fida, Mavisis A.Ş’den Fatih Kavaslar, İstanbul Barosu Enerji Komisyonu Başkanı Av. Aslı Aydınöz ve Turseff’den Burak Kartal yer aldı.

www.mersinim.net / ekonomi

27.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR