Bakan Taner Yıldız, Malatya`da Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya illerinin mülki idare mülki idare amirleri ve yerel yöneticilerinden illerin enerji sorunlarını dinledi. Anemon Otel`de düzenlenen toplantı sonrasında konuşan Bakan Yıldız;

 

KAÇAK ENERJİ KULLANIMINA AF YOK

Bakan Taner Yıldız, enerjide kayıp kaçak oranını en aza indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

 

Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili 500 binden fazla kişi hakkında adli işlem yapıldığını aktaran Yıldız, "2 milyar TL`nin üzerinde kayıp kaçak miktarı tahakkuka bağlandı. Bu konuda mücadele aralıksız devam edecek. Cezalarda herhangi bir indirim düşünmüyoruz. Herkes vatandaşlık görevini yapacak. Yine insani görevini yapacak, elektrik parasını ödeyecek. Bizler de sosyal devlet anlayışı içinde görevimizi devam ettireceğiz. Türkiye`de elektrik ücretlendirilmesi konusunda ulusal fark ödeniyor. Edirne`den Kars`a kadar bu böyle. 2015 yılının sonuna kadar bu uygulamaya devam edeceğiz. Amacımız kaçak elektrik konusunda 2015 yılının sonuna kadar hedeflerimize ulaşmayı, AB standardının altına indirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

www.zaman.com.tr / ekonomi

04 Aralık 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR