Türkiye`nin İlk Güneş Enerjili Sebze Meyve Marketi

Antalya`da, yedi yıldır sebze ve meyve ticareti yapan Abdullah Muaz Soydan, imar izni alamadığı için elektrik hattı getirilemeyen dükkanını, güneş enerjisi paneli kurarak aydınlatıyor.

 

Muaz Soydan, askerden geldikten sonra Kepez ilçesi Dokuma bölgesinde yeni bir dükkan açtı. Dükkanının bulunduğu yere imar izni verilmemesinden dolayı Abdullah Muaz Soydan elektrik aboneliği alamadı. Sabah açtığı dükkanını elektrik olmadığı için hava kararınca kapatmak zorunda kalan Soydan, çareyi Antalya Büyükşehir Belediyesi`nin kentsel çalışmaları kapsamında faaliyet gösterdiği `Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi`nde buldu. Muaz Soydan, manavına aldığı güneş panelleri ile kendi elektriğini üretme imkanı buldu.

 

Güneş panellerinden aldığı enerjiyi invertörler yardımı ile akülere depolayan Soydan, işyerinde bulunan aydınlatma, buzdolabı, terazi, televizyon, bilgisayar ve şarj aletlerinde kullanıyor. Basit ve kolay kurulum ile temiz ve kesintisiz enerji sağladığını belirten Soydan, bu yolla elektrik faturası ödemekten kurtulduğunu söyledi. Bu sistemi Antalya Büyükşehir Belediyesi`nden duyduğunu anlatan Soydan, sözlerine şöyle devam etti: "Onlarda sağolsunlar bize anlattı. Doğaya duyarlı bir sistem. Bütün elektriğimi güneşten alıyorum. Çok rahatladım. Artık akşamları da dükkanımda ışık var. Bu sistemi bana sunan firma yetkililerine teşekkür ediyorum."  ANTALYA (İHA)

www.haber01.com

06.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR