Daha temiz otomobiller, elektrikli otomobillerin hayatını zorlaştırıyor

Fosil yakıtla çalışan otomobillerin her gün biraz daha temiz teknolojilere yönelmesi, karbon emisyonlarının azaltılması yönünde yapılan yatırımlar, elektrikli ve hibrid otomobilleri zor durumda bırakıyor.

 

AB ve ABD’deki düzenlemeler 2025 yılına kadar otomobillerin yol açtığı karbon emisyonlarını aşağı çekmeyi; otomobillerin yakıt verimliliğini artırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, otomobil üreticileri de hem elektrikli ve hibrid modellere, hem de geleneksel motorları daha temiz bir yapıya kazandırmaya yönelik yatırımlar gerçekleştiriyorlar.

 

Mühendislik Danışmanlık Şirketi Ricardo ve yatırım bankası Sanford C. Bernstein tarafından yapılan bir araştırma, geleneksel ve yeşil otomobiller arasındaki teknoloji yarışını yansıtıyor. Araştırmaya göre, petrol ve dizelle çalışan otomobiller yol açtıkları emisyonları düşürüp, aradaki farkı kapatmaya yaklaşırken, hibrid ve özellikle de elektrikli otomobiller önümüzdeki yıllarda daha pahalı olacak.

 

Araştırmaya göre geleneksel motora sahip otomobiller 2020’li yıllarda da “yolların kralı” olmaya devam ederken, Avrupa’da satılan otomobillerin sadece beşte birini elektrikli otomobiller oluşturacak.

www.geleceginenerjisi.com

12.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR