Enerji darboğaza girecek

Dünya Bankasınca hazırlanan “Doğu Avrupa ve Orta Asya da Enerji Görünümü raporuna göre, önümüzdeki 20 yıl içinde 3 trilyon dolarlık yatırım yapılmaması halinde bölgelerdeki ülkeler enerji darboğazı ile karşı karşıya kalacak.

 

Dünya Bankasınca hazırlanan Doğu Avrupa ve Orta Asya da Enerji Görünümü raporu, TEPAV Binasında Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Ulrich Zachau, TEPAV Direktörü Fatih Özatay ve Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Enerji ve Altyapı Departmanı Yöneticisi Kari Nyman ın katıldığı toplantıda tanıtıldı. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Ulrich Zachau, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, enerjinin tüm dünya için stratejik önemde olduğunu, önümüzdeki yıllarda öneminin daha da artacağını söyledi.

 

Işıklar Sönüyor mu? başlıklı rapora göre Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinin önümüzdeki yıllarda gerekli yatırımları yapmaması halinde enerji darboğazına girebileceğini ifade eden Zachau, Önümüzdeki günler çok da parlak değil dedi.

 

Enerji verimliliğinin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının artması gerektiğini belirten Zachau, aynı zamanda sera gazı emisyonlarının da azaltılmasının önemine işaret etti. Türkiye nin özellikle enerji politikaları alanında ve enerji sektörüne yaptığı yatırımlar açısından son yıllarda çok önemli adımlar attığını ifade eden Zachau, Türkiye Avrupa ve Orta Asya daki pek çok ülkeye kıyasla çok iyi durumda. Türkiye bu bölgede yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi alanında lider durumda. Biz Dünya Bankası olarak Türkiye nin ulusal enerji stratejisini de destekliyoruz dedi. www.ekohaber.com.tr / 13 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR