Yemeklerinizi "güneş" pişirsin

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, küresel ısınmayla mücadele etmek için özel bir çalışma başlattı. Şemsa Güneş Ocağı`nı üretti.

 

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı üyeleri, güneş ocağını hayata geçirme nedenlerini şöyle anlatıyorlar:

 

"Son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliği sıklıkla duyduğumuz kavramlar haline geldi. Alışılmadık seller, fırtınalar, kuraklıklar, aşırı sıcaklar ve dondurucu soğuklar yaşamımızı etkiler oldu. Şimdi eski alışkanlıklarımızı değiştirme ve yeni enerji kaynaklarına dönme zamanı… Güneş’e dönme zamanı. İşe mutfaktan başlayalım, yemeğimizi Şemsa Güneş Ocağı ile pişirelim."

 

Güneş ocağı çevreci, tasarruflu, pratik ve sağlıklıdır. Güneş enerjisi tükenmez ve çevreyi kirletmez. Elektrik, LPG, kömür, odun v.s. kullanmadığınız için hem iklim değişikliğine yol açan gazları azalmasına katkıda bulunursunuz, hem de ormanlık alanları korumuş olursunuz. Güneş bedava olduğu için yakıta para harcamazsınız. Elektrik, LPG, kömür, odun, v.s. için ödeyeceğiniz parayı başka ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz.

 

Yemek pişirirken başında beklemenize gerek kalmaz, gönül rahatlığıyla başka işlerinizi yapabilirsiniz Yemek pişirmek için odun, kömür taşımak ve ocak yakmak için zaman harcamazsınız. Tencerede kurum ve yapışma, olmadığından, pişirme sonrası temizlik derdi olmaz. Çok yüksek sıcaklıklarda pişirmediği için, yiyecekler besin değerini kaybetmez. Tat, koku ve lezzetini korur. Duman olmadığı için gözlerinize ve akciğerlerinize zarar vermez.

 

Güneş Ocağı güvenli ve kullanışlıdır. Kızartma ve tandır ekmeği dışında her şeyi pişirebilirsiniz, ateş olmadığı için tencerenin dibi tutmaz, yangın tehlikesi yoktur, yer tutmaz, katlayıp kaldırabilirsiniz.

 

Güneş ocakları Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı`nın "Nahıl" adlı internet sitesinde 50 TL karşılığında satılıyor.

www.kazete.com.tr

30.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR