Pil değişimi yok

1969’da quartz kol saatini icat eden SEIKO, onlarca yıl içerisinde quartz teknolojisini ileriye taşıyarak saat endüstrisine liderlik etti. Şimdi SEIKO, enerjisini ışıktan alan ve yüksek verimlilikte enerji üretimi sağlayan solar hücreleri sayesinde tam şarj olduğunda 10 aylık güç rezervi sağlayabilen yeni quartz saatlerini sunuyor. Her tür ışığı enerjiye çevirebilen ve hiç pil değişimi gerektirmeyen SEIKO Solar, yenilenebilir enerjinin farklı bir kullanım alanını daha ortaya çıkarıyor.

 

Hareketten Enerji

SEIKO Kinetic, enerjisini kullanıcısının hareketinden gelen kinetik enerjiden alarak kendi elektriğini üreten dünyadaki ilk saat. Günümüzde, Kinetic Perpetual kalibresi, üstün enerji verimliği sayesinde kullanılmasa dahi 4 yıl çalışabiliyor. Saatin enerji mekanizması dakikada 100.000 devir ile bir F1 arabasının motorundan 5 kat daha hızlı çalışıyor.

 

Yeni Zemberek Sistemi

SEIKO Spring Drive enerjisini zemberekten alan, tamamıyla yepyeni bir regülatör kullanan Spring Drive’ın ibreleri akarak ilerliyor. Saatin ayda ± saniyelik hassasiyeti var.

www.ALTERNATURK.org

04.01.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR