Mühendislik ve Enerji Verimliliği Çadırı Ekokaravan Perpa’da

11-12-13 Ocak 2012 tarihlerinde 3 gün süreli olmak üzere, MMO İstanbul Şubesi Şişli Temsilciliği Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Şişli Temsilciliği ile ortak olarak gerçekleştirmeyi planladığımız "Mühendislik ve Enerji Verimliliği Çadırı" etkinliğini PERPA Ticaret Merkezi önünde yaklaşık 50 m2’lik bir çadır kurarak gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız.

 

Geçen sene yaptığımız çadır etkinliğinden farklı olarak; bu yıl çadırda İş Güvenliği, Elektrik Kazaları ve Önlemleri gibi konularda insanlara ve teknik personele kısa eğitimlerin verilmesi, enerji verimliliği ile ilgili bilgilendirici broşürlerin dağıtılması ve mesleki bilgilerin insanlarla buluşturulması düşünülmektedir. Ayrıca, Perpa yönetimlerinin teknik personeline iş güvenliği ile ilgili ücretsiz eğitim verilmesi de planlanmaktadır.

 

Bu etkinlikle beraber yenilenebilir enerji (rüzgar, güneş, hidrojen) ile çalışan; Birleşmiş Milletler Kuruluşu Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (UNIDO-ICHET) ve ODİDER`in ortak projesi olan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı`nın destekleriyle üretilmiş EKOKARAVAN da etkinlikte yer alacaktır. Ekokaravan’da mutfak gereçleri, klima, televizyon gibi elektrikli aletler için gereken tüm elektrik enerjisi, rüzgar ve güneşten elde ediliyor. Rüzgar veya güneş ya da her ikisi birden yeterli düzeyde değilse hidrojen-yakıt pilleri devreye giriyor. Su ve hidrojeni ayrıştıran ‘elektrolizör` sayesinde, hidrojen yakıt pilinde depolanarak gerekli bütün enerji yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanıyor. Bu projede; rüzgar, güneş ve hidrojen gibi çevreyi kirletmeyen ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarını tanıtılması amaçlanmaktadır.

www.gunesdergisi.com

10.01.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR