Almanya teşviksiz güneş elektriğine doğru gidiyor

 

Almanya teşvikleri beklenenden önce ve hızlı indiriyor

Alman Çevre Bakanı Norbert Roettgen güneş elektriği teşviklerinin azaltılmasını hızlandıracak olan kararın onaylandığını açıkladı.

 

Alman Bakan açıklamasında daha önce yürürlüğe girme tarihi olarak 1 Temmuz`un belirlendiği uygulamanın 9 Mart tarihinden itibaren geçerli olacağını söyledi.

 

İlgili karara göre ülkede güneş elektriğine sağlanan mevcut teşvikler yüzde 20.2 ile yüzde 29 arasında düşürülecek. Bununla birlikte Norbert Roettgen Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere yıl sonuna kadar bu teşviklerin her ay 1.5 avro sent azaltılmasının düşünüldüğünü söyledi.

 

Son kararın ardından Alman hükümeti tarafından 10 MW`a kadar olan güneş tarlalarındaki güneş enerjisi santralleri ile 1-10 MW arasındaki çatı sistemleri için sağlanan teşvikler kilovat-saat başına 13.5 avro sent olacak.

 

Düzenleme 10 kilovat`a kadar olan çatı sistemleri için sağlanan teşvikleri kilovat saat başında 19.5 avro sent, 10 kW - 1 MW arasındakileri ise 16.5 avro sent düzeyine geriletecek.

 

1 Temmuz 2012`den sonra kayıt yaptıran 10 MW üstü güneş enerjisi santrallerine ise teşvik sağlanmayacak.

 

Geçen yıl 7.5 GW`lık rekor kurulumun yapıldığı Almanya`da hükümet bu rakamı 2012-2013 yıllarında 2.5-3 GW aralığına çekmek istiyor.

www.yesilekonomi.com

28.02.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR