Biyoyakıt Kararnamesi Konya`da Masaya Yatırılıyor

Konya Ticaret Borsası (KTB), Biyoyakıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYAME) ile birlikte "1. Biyoyakıtlar ve Tarım Sektörü" paneli düzenledi. 1 Mart Konya Ticaret Borsası konferans salonunda yapılacak panelde biyoyakıt kullanımı ile ilgili kararnamenin tarıma etkileri masaya yatırılacak.

 

KTB`den yapılan açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın da katılacağı panelin ana konusunun "EPDK Biyoyakıt Kararları ve Tarım Sektörüne Etkileri" başlığı altında, EPDK`nın 16 Mart 2011`de aldığı Biyoyakıtlar Kararnamesi`nin tarım sektörüne etkisi, gıda arzı, dağıtım ağının oluşturulması ve kararların uygunluğunun tartışılacağı kaydedildi. KTB Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaleli, panelde Enerji ve Tarım Bakanlığı, EPDK, Pet-Der, Biyodizel ve Biyoetanol Derneği temsilcilerinin ve çok sayıda katılımcının bir araya geleceğini belirtti.

 

BİYAME Genel Müdürü Prof. Dr. Fikret Akınerdem de, KTB ile ortaklaşa düzenleyecekleri panele ilişkin şunları söyledi: "Ülkemizde biyoyakıtlar ile ilgili alınmış veya alınacak kararlar, tarım sektörüyle birlikte değerlendirildikten sonra ele alınması gerekmektedir. Zira, ülkemiz biyoyakıt hammaddeleri özellikle de biyodizel hammaddeleri konusunda şu an yeterli kaynaklara sahip değildir. Öyle ki, biyodizel hammaddesi olarak kullanılacak yağ bitkileri bakımından yüzde 70 oranında dışa bağımlıyız. Bu bakımdan, biyoyakıt konusu sektör taraflarının katılımı ile en verimli şekilde ele alınmalı." (CİHAN)

www.haberler.com

28 Şubat 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR