Memur mesaiye 1 saat erken gelecek

Kamuda çalışan memurların mesai saatlerine düzenleme geliyor. Bakanlığın yeni düzenlemesi ile memur, mesaiye 1 saat erken başlayacak.

 

Saatlerin bu ay sonunda bir saat ileri alınmasıyla erken mesai uygulamasına geçilmesi ve bunun sürekli hale getirilmesine yönelik tasarı Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında gündeme gelen ‘erken mesai’ konusuyla ilgili bazı yayın organlarının yaptığı haberler üzerine bakanlık yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız’a erken mesai uygulamasının hatırlatıldığı ve bunun üzerine Yıldız’ın da şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: “Bu ayın sonunda saatler bir saat ileri alınacak. Bunun sürekli olması için bakanlık olarak bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmayı da Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Biz bu konuya mesai açısından değil, enerji sektörü açısından bakıyoruz. Düzenleme ile gün ışığından daha fazla yararlanma sonucu enerji kullanımında tasarruf etmek mümkün olacaktır.”

 

Açıklamada Yıldız’ın gazetecilere ‘gün ışığından yararlanma’ ve ‘enerji tasarrufu’ kısımlarıyla ilgili bu uygulamanın yapıldığı ülkelerden örnekler verdiği belirtilerek, “Sayın Yıldız, Bakanlar Kurulu’nun uygun görmesi halinde yapılacak yasal düzenlemenin mesai saatleri, ulaşım sektörü, finans sektörü gibi çeşitli konuları da ilgilendirdiği için konunun ilgili bakanların da görüşleri alınması gerektiğini ifade etmiş ve konuyu tartışmaya açmak istediğini ifade etmiştir.” denildi.

 

Bakanlık açıklamasında şunları yer verildi: “Saat dilimi olarak ülkemizin yılın 7 ayında 45 derece Doğu Boylamı, 5 ayında 30 derece Doğu Boylamında bulunması yerine sürekli olarak 45 derece Doğu Boylamında, yani yaz saatinde kalıcı olunması halinde ortaya çıkacak sonuçları da değerlendiren Bakan Sayın Yıldız, mesai saati değişikliğinin de ancak bu şekilde gündeme gelebileceğini, bunun kararını ise ilgili bakanlığın vereceğini dile getirmiştir.”

 

“CUMARTESİ MESAİSİNİN GERİ GELECEĞİ YÖNÜNDE AÇIKLAMA OLMADI”

Bakan Yıldız’ın cumartesi mesaisinin tekrar geri geleceğiyle ilgili olarak hiçbir beyanatının olmadığı kaydedilen açıklamada, “Sayın Yıldız, bu konudaki görüşleri üzerine bu uygulamanın 70 ve 80’li yıllarda uygulandığını, ancak daha sonra vazgeçildiğini söylemiştir.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

www.haber7.com

08.03.2012

 

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR