Armutlu, Yatırımcı Bekliyor

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ilçenin rüzgâr enerjisi yatırımları için verimli olduğunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından da ilçede bu konuda yapılacak olan yatırımlar için alanların belirlendiğini söyledi.

 

Yenilenebilir enerji konusunda yatırım yapacak tüm yatırımcılara destek olacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Birkan, ilçenin belirli bölgelerinin rüzgâr enerjisi için verimli olduğunu belirtti.

 

Bakanlık tarafından da rüzgâr enerjisi yatırımları için alanların belirlendiğini söyleyen Başkan Birkan, “İçerisinde sanayi ve kimya olmayan her türlü yatırımı destekleriz. Sonuçta bu zararlı bir yatırım değil. Bu konuda Armultu’ya yatırım yapacak iki firmanın olduğu söyleniyor ama bana gelen şimdilik bir şey yok. Rüzgâr alan kısımları bakanlık yatırıma açmış durumda. Biz de yatırımcıları bekliyoruz. Buyursunlar, gelsinler” dedi.

 

Jeotermal su kaynağı konusunda da çalışma yaptıklarını belirten Başkan Birkan, “Termal’in olduğu gibi Armutlu’nun da ‘Sevgi Kuyusu’ var. Üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.

www.yalovamiz.com

03.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR