ABD’den enerji depolama Ar-Ge çalışmalarına 30 milyon dolar 

ABD hükümeti, özel sektörün yatırım yapmayı riskli gördüğü enerji depolama teknolojileri alanında dönüştürücü ve yenilikçi uygulamaların geliştirilmesini desteklemeyi hedefliyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, enerji piyasasının ve askeri alanın gelecekte ortaya çıkacak talebinin karşılanabilmesi amacıyla enerji depolama teknolojilerinin gelişimine hareket kazandırmak üzere 30 milyon dolarlık araştırma yarışması düzenleyeceğini açıkladı.

 

ABD Enerji Sekreteri Steven Chu tarafından yapılan açıklamada yarışmanın amacının enerji depolama aygıtlarının performansının ve güvenliğinin artırılması olduğu ifade edildi. Yarışma özel sektörün yatırım yapmayı riskli gördüğü söz konusu alanda dönüştürücü ve yenilikçi enerji depolama teknolojilerinin geliştirilmesini desteklemeyi amaçlıyor. Bu fonla yeni sektörler yaratılabileceği ve büyük ticari etkilerin ortaya çıkabileceğin altı çiziliyor.

 

Yaptığı açıklamada Chu “Amerika’nın geleceği ve güvenliği açısından mümkün olan her türlü enerji çözümüne inovatif yaklaşımlar ortaya koymak büyük öneme sahip. Bu yarışma aracılığı ile çok daha efektif enerji depolama teknolojileri geliştirilmesi için destek sağlayacağız. Bu teknolojilerin cep telefonlarından elektrikli araçlara, askeri ekipmanlara kadar bir çok alana katkısı büyük olacak” dedi.

www.geleceginenerjisi.com

17 Nisan 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR