Almanlar Şereflikoçhisar`a Güneş Enerjisi Sistemi Kuracak

Almanya`da güneş enerjisinden elektrik üreten bir firma, Şereflikoçhisar`a güneş enerjisi sistemi kurmak için çalışmalara başladı. İlçeye gelen firma yetkilileri analiz çalışması yapıyor.

 

Geçen hafta bir grup belediye meclis üyesi ile Almanya`ya giden Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Türk ve Alman işadamları ile bir araya gelerek ilçeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. İkili görüşmeler sonucunda Almanya`da güneş enerjisinden elektrik üreten Entegro Photolvoltaik-Sistem adlı firma Şereflikoçhisar`a gelerek burada güneşten enerji üretme kararı aldı.

 

Almanya`da yaşayan Türk işadamı Özcan Şahin ile ilçeye gelen Entegro Photolvoltaik-Sistem adlı firmanın yetkilisi Dieter Röttger, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ`u ziyaret ederek yapacakları yatırım hakkında bilgi verdi.

 

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ`un makamında gerçekleşen görüşmede karşılıklı bilgi alış verişi yapıldı.

 

Başkan Altuğ, ilçeye yatırım yapmak için gelen Türk ve Alman iş adamlarına teşekkür etti, yapılacak yatırıma her türlü desteği vereceklerini söyledi. Şereflikoçhisar`a kurulacak olan güneş enerjisi sisteminin iki ülke arasında kardeşlik köprüsü olacağını belirten Altuğ, "İlçemize yatırım yapacak olan herkese kapımız ardına kadar açık. Kendilerini evlerinde gibi hissetsinler. Bu sadece bir başlangıç. Başka firmalar da ilçemize yatırım yapmak için gelecekler. Biz her türlü kolaylığı sağlayacağız." dedi.

 

Güneş enerjisinden elektrik üreten Entegro Photolvoltaik-Sistem adlı firmanın yetkilisi Dieter Röttger, Türkiye`de metrekareye düşen güneş enerjisi miktarının Almanya`daki güneş enerjisinin iki katı olduğunu ve Türkiye`yi tercih etmelerindeki en büyük sebebin bu olduğuna dikkat çekti. Güneş enerjisinden elde edilecek olan elektriği Türk ekonomisine kazandırmak için bir analiz yapacaklarını ve buna göre karar vereceklerini söyleyen Dieter Röttger, ilçeye kuracakları tesisin en az 20 milyon euro civarında bir yatırım gerektirdiğini ifade etti. İşletmenin istihdam konusunda da ilçeye önemli bir getiri sağlayacağına dikkat çeken Röttger, "Trafo, arsa, bina ve yer gibi problemleri aştıktan sonra kararımızı vereceğiz. Burada birçok insana istihdam sağlayacağız. Türkiye`de gösterilen sıcak ilgiye de teşekkür ederim." diye konuştu. (Proje-Uygulama)

www.gunesdergisi.com

18.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR