PwC: Sigorta şirketleri rüzgar çiftliği yatırımına yöneliyor

PwC tarafından yayımlanan yeni bir analiz, sigorta şirketlerinin Avrupa’da enerji ve yenilenebilir enerji hisselerine ilgi göstermeye başladıklarını ortaya koyuyor.

 

PwC analizine göre, 2012 yılının ilk çeyreğinde enerji piyasasındaki anlaşmalar bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 70 azalma kaydederken, yenilenebilir enerjiye yönelen yatırımlarda önemli bir çeşitlilik oluştuğu; çok farklı sektörlerin bu alana yöneldiğine dikkat çekiliyor.

 

Bu yatırımların en önemlileriden birisi dünyaca ünlü oyuncak markası LEGO’nun sahibi Kirkbi’nin 837 milyon dolar karşılığında, Dong Energy’nin rüzgar çiftliğinin yüzde 50’sini satın almış olması.

 

PwC analizinde yer alan yorumlar şöyle: “Sigortacılar, altyapı fonları ve diğer finansal yatırım kurumları Avrupa’da elektrik ve gaz dağıtım şirketlerine, fakat özellikle de rüzgar enerjisi projelerine ilgi gösteriyorlar. Düşük faiz oranları ve piyasa belirsizliğinin hakim olduğu bir süreçte, bu tür yatırımlar uzun vadeli ve öngörülebilir getiriler sağlıyor.”

 

PwC Enerji ve Yenilenebilirler Direktörü Ronan O’Regan, PV’nin de satın alma ve evliliklerde ön plana çıkacağına dikkat çekiyor.

www.geleceginenerjisi.com

08.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR