3. Ulusal Güneş ve Hidrojen Enerjisi Kongresi Esogü`de Başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından düzenlenen 3. Ulusal Güneş ve Hidrojen Enerjisi Kongresi, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.

 

Kongrenin açılışında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Selami Kılıçkaya, enerjinin günümüz dünyasındaki önemine değinerek kongrenin bu konuda bilgi paylaşımında bulunmak ve kamu bilincini artırmak için düzenlendiğini kaydetti.

 

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen`de enerjinin tüm canlılar için vazgeçilmez unsurlardan birisi olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, günümüzde bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinin birisinin de kişi başı kullanılan enerji miktarı olduğunu belirtti. Gelecek için enerji ile ilgili çalışma ve plan yapan toplumların modern çağa ayak uyduracağına çalışma yapmayan ülkelerin ise dışa bağımlılıklarının artacağını söyledi. Gelişmiş ülkelerin gelecekte fosil yakıtlar yerine temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili çalışmalar yaptığını ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş ve hidrojen enerjisinin önemini vurguladı. Bu amaçla düzenlenen kongrede çıkacak sonuçların bilim dünyasına katkı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Hasan Gönen organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Kongrede iki gün boyunca Fizik Bölümü ve ESOGÜ`den akademisyenlerin yanı sıra çeşitli üniversite ve kurumlardan da bilim adamı ve uzmanlar tarafından güneş enerjisi, güneş kolektörleri, güneş evleri, güneş pilleri, hidrojen enerjisi ve yakıt hücresi konularında bildiriler sunulacak. (İHA)

www.haberfx.net

15.06.2012

Eskişehir İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
Eskişehir İli Rüzgar Kaynak Bilgileri REPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR