Türkiye`de elektrikli araç pili üretimi 2013`te başlıyor

 

Yiğit Akü lityum-iyon pil üretimi için yatırıma başladı.

Yiğit Akü`nün Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrikli araçlar için iyon akü üreten Türkiye`nin ilk fabrikasını kuracağı açıklandı.

 

Şirketten yapılan açıklamada 15 milyon dolarlık yatırım ile kurulacak fabrikada kullanılacak, toplam değeri 5 milyon dolar olan makinaların ise Haziran ayında Türkiye`ye geleceği belirtildi.

 

Firmanın açıklamasına göre elektrikli binek araçlar, laptoplar, elektrikli bisikletler, elektrikli otobüsler gibi araçlar için pil üretecek fabrikanın üretim bandında 30 kişi çalışacak. 2013 yılında 500 bin hücre / yıl seviyesinde üretim hedefleyen şirket, üretim kapasitesini 2014 ortasında 1.5 milyon hücre / yıl seviyesine ulaşmayı hedefliyor.

 

Firma Genel Müdürü Hulki Büyükkalender konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi; ”Dünyanın otomotiv üssü Türkiye ise, sektör, elektrikli araçlar için değişim ve dönüşümü gerçekleştirmeli. Elektrikli araçlarda akü, geleneksel durumun aksine, aracın en önemli parçası haline geldi. Türkiye`nin geleceğinde çok önemli bir kilometre taşı sayılabilecek bir yatırımı gerçekleştiriyoruz”

www.yesilekonomi.com

18.06.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR