Bozer güneş enerjisi konusunda yatırım yapacak firma yetkililerini kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, KKTC’de güneş enerjisi konusunda yatırım yapma planları olan Fransız-Alman Soitec Enerji Şirketi yetkilileriyle KKTC’de bulunan Eski Bakanlardan Yeşil Enerji Şirketi sahibi Hasan Özbaflı’yı kabul etti.

 

Yeşil Enerji Şirketi sahibi Hasan Özbaflı kabulde yaptığı konuşmada, Soitec Firması yetkililerini KKTC’de güneş enerjisi konusunda yatırım yapmaları yönünde ikna ettiklerini söyledi ve kısa zaman içerisinde yatırımların başlayacağını ifade etti.

 

Kıb-Tek ile de konuyla ilgili diyalog kurulduğunu ancak konuyla ilgili tüzüğün çıkmasının beklendiğini anlatan Özbaflı, güneş enerjisi ile ilgili yatırımdan sonra KKTC’deki enerji sorununun çözüleceğini belirtti.

 

Güneş enerjisi ile enerji üretiminin doğa dostu olduğunu ve fuel oil gibi çevreye zarar vermediğini kaydeden Özbaflı, çalışmaların sonuna gelindiğini de dile getirdi.

 

BOZER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de Soitec firması yetkililerinin yatırım amacıyla KKTC’ye gelmelerinden memnuniyet duyduğunu söylerdi.

 

KKTC bir ada olduğu ve kalkınmada öncelikli hedef turizm olduğu için çevre kirliliği konusunda hassas bir duruşları olduğunu belirten Bozer, solar enerji yatırım fırsatının çevre kirliği yaratmayacak olmasından ötürü kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

 

Bozer, böyle bir yatırımı ve yenilenebilir enerji  üretimini tüm yönetimler, yöneticiler ve kurumların desteklediğini kaydetti.

 

Kısa süre önce bu tür enerjilerin şirketler tarafından üretilip genel sisteme satılması konusunda yasa geçirdiklerini anımsatan Bozer, KKTC’deki yasaların AB normlarına uygun olduğunu da belirtti.

 

ROUILLAUX

Soitec Enerji Şirketi Satış Müdürü David Rouillaux da, güneş enerjisi ile üretilen enerjinin fiyatının sabit kaldığını ve zaman zaman teknolojinin gelişimiyle düşüş gösterebileceğini  kaydederek, projeye şimdi başlanması halinde 4 ay içinde üretim elde eder pozisyona gelinebileceğini kaydetti.

 

KKTC’de olmaktan mutluluk duyduklarını, buradaki iklimin güneş enerjisi ile enerji üretimine çok uygun olduğunu vurgulayan Rouillaux, bu yolla enerji üretiminin çevre kirliliği sorununu da ortadan kaldırdığını anlattı.

 

KKTC’de bu yönde bir ihtiyaç olduğunu da dile getiren Rouillaux, partnerleri Yeşil Enerji Şirketi ile birlikte iyi işler yapacaklarına inandığını da söyledi.

www.gundemkibris.com

27.06.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR