Bursa`nın Gürsu İlçesi, Güneş Enerjisi ile Aydınlatılacak

Bursa Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilen `Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu` projesi kapsamında enerji panelleri kuruldu. Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından verilen hibe desteği ile hayata geçirilen projeyle belediyenin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden karşılanması amaçlanıyor. Kurulacak sistem; sokak aydınlatması, trafik işaret lambaları, park ve bahçelerin sulanması ve aydınlatılması, cep telefonlarının şarj edilmesi, sıcak su ısıtılmasına varana dek değişik amaçlarla kullanılacak. Aylık yaklaşık 6 bin TL tasarruf sağlayacak olan projeyle, uzun vadede Gürsu’nun yenilenebilir enerji kaynaklarından bir üretim üssü haline getirilmesi hedefleniyor.

 

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü proje ile ilgili açıklamasında, “Güneş enerjisi açısından yeterli potansiyele sahip olan Gürsumuzun, bu doğal potansiyelini kullanarak üretilecek enerjiyle, belediyemizin elektrik ihtiyacının karşılanmasında güneş enerjisinden faydalanılacak. 670 bin 950 TL bütçesi bulunan ve bölgemiz adına bir ilk olan bu projenin örnek olacağına inanıyorum.” dedi.

 

Proje koordinatörü ve Stratejik Planlama Birim Sorumlusu Hüseyin Özmen, ilk olarak, belediyenin önündeki parka enerji tasarruflu sistemler kullanan ve kendi elektriğini üreten bir Mobil Güneş Evi kurulduğunu belirterek, “Mobil Güneş Evi’nin hemen arkasına kurulan Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi (PV) ile de ışığın olduğu gibi elektrik enerjisine dönüştürülerek parkın sulanması için gereken enerji ihtiyacı sağlanacak. Projede ikinci etap olarak Gürsu Hal mevkiinde 96 kW Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi kurulmuş olup sistem ile Belediyemizin elektrik ihtiyacı karşılanacak“ dedi. (Cihan Haber Ajansı)

http://yurthaber.mynet.com

26.11.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR