Intersolar Europe Fuarı`nı Münih`te Ziyaret Ettik

4 Haziran - 6 Haziran 2014 tarihleri arasında Münih`te düzenlenen Intersolar Europe Fuarı, fotovoltaik ve solar termal sektörünün öncü firmalarını bir kez daha bir araya getirdi. Üç tam gün boyunca Münih`te ziyaretlerini sürdüren Agoras Fuarcılık ekibinden Mehmet Dükkancı ve İsmet Uğurel, görüşmekte oldukları potansiyel katılımcılar ve RENSEF 2013 katılımcılarıyla bir araya gelerek ilişkileri tazeleme fırsatı buldular.

 

Üç tam gün boyunca Münih`te sektör mensuplarını ziyaret eden Agoras Fuarcılık Ekibi`nden Mehmet Dükkancı ve İsmet Uğurel, Intersolar`a Almanya`dan, Hindistan`dan, Çin`den, Tayvan`dan, Litvanya`dan, ABD`den, İtalya`dan, İspanya`dan, Portekiz`den ve daha bir çok ülkeden katılan 500`e yakın firmanın satış müdürleriyle, pazarlama müdürleriyle ve genel müdürleriyle Türkiye pazarına ilişkin fikir alışverişi yaptı ve kendilerini RENSEF Fuarı`na katılmak üzere Antalya`ya davet etti.

 

Antalya`nın Türkiye PV pazarındaki yerini Intersolar katılımcılarına anlatan Agoras Fuarcılık ekibi, Antalya`daki Turizm Bakanlığı onaylı 850`den fazla büyük otelin ve toplam sayıları tahminen 100.000`den fazla olan seraların Antalya ekonomisindeki yeri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bahsi geçen büyük turizm ve tarım tesislerinin Türkiye`nin güneyinde elektrik ihtiyacı en yüksek olan kurumları teşkil ettiğini ve yatırımcıların natif çözümler üretmeye ne kadar istekli olduğundan bahsetti.

 

 Aynı zamanda, Antalya`daki konaklama ücretlerinin ortalamanın çok altında olmasının firma bayi ve distribütör toplantılarını gerçekleştirmek için oldukça iyi bir ortam sunması da Intersolar katılımcılarına açıklandı.

 

Tüm bunlar düşünüldüğünde; Antalya, hem ulusal hem de uluslararası bir ticari buluşma noktası olmaya aday.

 

Türkiye pazarının kendi potansiyelini de geride bırakıp, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarları açısından da stratejik bir bağlantı noktası olacağı konusunda Intersolar Europe katılımcılarıyla hemfikir olan Agoras Fuarcılık ekibi, tüm firmaların üst düzey yöneticilerini 30 Ekim - 2 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan RENSEF 2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı`na davet etti

www.rensef.org

Haziran 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR