JAPON ve BM Heyeti, İZAYDAŞ`ta

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı heyeti ile Japonya`nın önde gelen sektör yöneticileri İZAYDAŞ`ı ziyaret etti.

 

Atık yönetimi sektörünün öncü kuruluşu olan İZAYDAŞ, uluslararası heyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kısa adı UNIDO olan Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı heyeti ile Japonya`nın önde gelen sektör yöneticileri İZAYDAŞ`ı ziyaret etti.

 

BM SINAİ KALKINMA TEŞKİLATI

Ozon tabakasını incelten maddelerin azaltılmasına ilişkin Montreal Protokolü kapsamında çalışmalar yürüten UNIDO Proje Yöneticileri, Kıdemli Finans Uzmanı ve Ulusal Program Koordinatörlüğü`nden oluşan Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı heyetine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ozon Tabakası Koruma Şube Müdürlüğü`nden uzman bir heyet de eşlik etti. Heyet ilk olarak Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede`den İZAYDAŞ`ın faaliyetleri ve çalışma sistemine ilişkin bilgi aldı.

 

DETAYLI TEKNİK İNCELEME

Genel Müdürlük Konferans salonunda gerçekleştirilen sunumun ardından tesis turu yaparak çalışmaları yerinde inceleyen heyet, biyogaz başta olmak üzere yakma ve enerji üretim tesisleri hakkında bilgi aldı. Tüm teknik detaylarla yakından ilgilenen uzman heyet, yürüttükleri çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

Japon SEKTÖR TEMSİLCİLERİ

İZAYDAŞ`ı ziyaret eden bir diğer uluslararası heyet ise Japonya`dan geldi. Aralarında hükümet temsilcisinin de bulunduğu Japonya`nın önde gelen sektör yöneticileri, İZAYDAŞ yönetimi ile atık bertaraf yöntemlerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Heyeti kabul eden İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin her alanda artmasını arzu ettiklerini belirterek, ziyaret ve görüş alışverişlerinin sürmesini temenni ettiğini dile getirdi.

www.haberler.com

20.12.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR