IKEA 2020 Yılına Kadar Yenilenebilir Enerji Yatırımlarını 2 Kat Arttıracak

Dünyanın en büyük mobilya perakendecisi Ikea, 2020 yılına kadar yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını 2`ye katlayarak 4 milyar dolar seviyesine yükseltecek. Ikea bu hamlesi ile giderlerini düşürerek fiyatlar konusunda hassaslaşan müşterilerine en iyi şekilde reaksiyon göstermeyi amaçlıyor.

 

Ikea rüzgar ve güneş enerjisi tesisleri için harcayacağı fazladan para ile giderlerini düşürürken firmanın şu anki büyüme hızını da korumayı hedefliyor. Puma SE gibi spor ürünleri firmalarından PepsiCo Inc. gibi içecek firmalarına kadar farklı sektörlerden işletmeler yeni müşteriler için mücadele verirken aynı zamanda da azalan kaynakları kullanmaktan yavaş yavaş uzaklaşıyor ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor.

 

Bloomberg New Energy Finance`a göre rüzgar türbin fiyatları son üç yıl içerisinde %23 düşüş gösterirken, güneş panelleri fiyatlarının son iki yıl içerisinde yarıdan aza gerilemesi firmaların yenilenebilir enerji projelerini uygun maliyetli hale getirmekte.

 

Ikea`nın yenilenebilir enerji hedefleri arasında aynı zamanda 2020 yılına kadar bütün satış noktalarının %100 yenilenebilir enerji tüketmesi de var.

www.limitsizenerji.com

25.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR