Polisilikon soruşturmasında karar bekleniyor

Çin`in polisilikon ticareti üzerine başlattığı soruşturmanın karar tarihi yaklaşıyor.

 

Çin`de ABD, Avrupa ve Güney Koreli polisilikon üreticileri aleyhine başlatılan anti-damping soruşturmasının yakın zamanda karara bağlanması bekleniyor.

 

Çinli güneş paneli üreticileri aleyhine geçen yıl ABD ve Avrupa`da başlatılan anti-damping soruşturmaları ve getirilen ek gümrük vergisi uygulamalarının ardından başlatılan soruşturmada karar 20 Şubat 2013 tarihinde açıklanacak iken uzmanlar polisilikon üreticileri için ek gümrük vergileri getirilmesini beklemiyor.

 

Uzmanlara göre Çin yönetiminin kararında kısa vadede 10 GW`lık iç pazarın oluşmasının beklendiği ülkede ortaya çıkacak polisilikon talebine yerli üreticilerin cevap veremeyecek olması ile tüm dünyada panel fiyatları düşerken Çin`de üretilecek panellerin maliyetlerinin artmasına neden olma endişeleri etkili olacak.

 

Bununla birlikte soruşturmada Çinli polisilikon üreticileri lehine bir kararın çıkması beklentisi yerli üreticilerinden GCL-Poly`nin hisselerinin yüzde 36, Daqo New Energy Corp`un hisselerinin ise yüzde 61 yükselmesine neden olmuştu.

www.yesilekonomi.com

04.02.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR