2030’da İngiltere yollarında iki milyona yakın hidrojen yakıtlı araç olacak

UKH2Mobility projesinin ortaya koyduğu sonuçlara göre, 2030 yılında İngiltere yollarında bir milyon 600 bin hidrojen yakıt pilli otomobil olacağı tahmin ediliyor.

 

Hidrojen yakıt pilli elektrikli araçların yararlarını değerlendiren ve İngiltere’de ticarileşmesinin yollarını ortaya koymayı amaçlayan UKH2Mobility projesinin ilk safha sonuçları açıklandı. Otomobil, enerji, inşaat, perakende sektöründen önde gelen kuruluşları bir araya getiren UKH2Mobility projesi Ocak 2012 de hayata geçirildi. Raporun ortaya koyduğu sonuçlara göre;

 

- Yeni otomobil alıcılarının yaklaşık yüzde 10’u araçlarla ilk tanıştıklarında teknolojinin yeniliğinden, çevresel faydalarından etkilenerek satın alma eğilimi gösterecekler.

 

- Üretim artışı ile birlikte maliyetler düşecek ve 2030 yılı itibariyle İngiltere caddelerinde 1 milyon 600 bin araç yer alacak.

 

- Sektörün 2020 itibariyle başabaş noktasına ulaşacağı düşünülüyor. Başabaş noktasına gelene kadar ihtiyaç duyulan toplam finansman 655 milyon dolar düzeyinde.

 

- Söz konusu araçlar ile birlikte İngiltere’de araçların yol açtığı toplam emisyonun 2030 yılında 3 milyon ton azaltılabileceği ifade ediliyor.

www.geleceginenerjisi.com

12 Şubat 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR