Sokak lambasıyla 450 milyon TL tasarruf mümkün!

Son yıllarda Türkiye ekonomisinin üzerinde bir büyüme kaydeden aydınlatma sektörüne yönelik ‘İstanbulLight 8. Uluslararası Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Kongresi’, 18-21 Nisan’da İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor. Fuarda en son aydınlatma teknolojilerinin kullanıldığı ürünler sergilenirken, güncel eğilimlerin tartışılacağı bir kongre de düzenlenecek.

 

AGİD (Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği) ve ATMK (Aydınlatma Türk Milli Komitesi) işbirliğiyle düzenlenen fuara Doğu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden de katılımcılar beklenirken, yeni ürünlerin yanında farklı etkinlikler de düzenlenecek.

 

LED teknolojisi öne çıktı

Uzmanlar, son dönemde Türkiye’de de çevreci konuların önem kazandığını, enerji tasarruflu ürünlere geçişin hızlandığını dikkat çekerken, bu sürecin, kamu binalarında neredeyse tamamlandığına dikkat çekiyorlar.

 

 Enerji verimli ürünlere geçişin başka alanlarda da hızlanması gerektiğine değinen uzmanlar, bunu bir örnekle de açıklıyor. Geçen yıl Türkiye’de yol ve sokak aydınlatmasına 900 milyon TL’lik elektrik harcandığını belirten uzmanlar, LED gibi yenilikçi çözümlere geçilmesi halinde 450 milyon TL gibi bir tasarruf sağlanmasının mümkün olduğunu vurguluyorlar.

http://ekonomi.milliyet.com.tr

18.04.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR