Alman Büyükelçi, Enerji Üretimi İçin Pedal Çevirdi

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, katıldığı etkinlikte eşiyle birlikte langırt oynayıp, bisiklete bindi. “İşte Güneş - Here Comes The Sun’’ sergisine katılan Pohl ve eşi sergiyi gezdikten sonra çocuklarla beraber pedal çevirerek enerji üretti.

 

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl ve eşi, İstanbul’daki Goethe Enstitüsü ve Rahmi M.Koç Müzesi tarafından düzenlenen “İşte Güneş-Here Comes The Sun’’ sergisini ziyaret etti. Sergi içerisinde bulunan bisiklet diskosuna gelen Pohl ve eşi bisikletleri test ederek enerji üretti. Sergiyi gezen Pohl çift, daha sonra enerji langırtı oynayarak enerji puanı topladı. Etkinliği çok beğendiğini belirten Büyükelçi Pohl, “İstanbul’daki çocuklar enerji üretimiyle ilgili kendilerini deneyerek bir şeyler öğrenebiliyorlar’’dedi.

 

Bisiklet testinin nasıl geçtiğinin sorulması üzerine ise Büyükelçi Eberhard Pohl, “Ben zaten bisikletçi sayılırım. Almanya’da eşimle beraber çok bisiklete bindim. Antrenmanlıyım, yani o kadar zor olmadı benim için’’ diye konuştu. Pohl, etkinlik sayesinde çocukların, bir düğmeye basarak enerji üretip, elektrik elde etmenin bu kadar basit olmadığını görebildiklerini söyledi. İHA

http://yurthaber.mynet.com

23.04.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR