Yeşil Büyümede En İyi Uygulamalar İnisiyatifi oluşturuldu

Çalışma, Ecofys, Hollanda Enerji Araştırmaları Merkezi, Avrupa İklim Fonu, Küresel Yeşil Büyüme Enstitüsü, ABD Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı uzmanlarını kapsıyor.

 

Yeşil büyüme planlarının ve uygulamalarının kalitesini yayınlanacak analizler, raporlar aracılığı ile artırmayı planlayan The Green Growth Best Practice (GGBP- Yeşil Büyümede En iyi Uygulamalar) inisiyatifinin tanıtımı yapıldı.

 

İnisiyatif tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar, dünyanın tüm bölgelerinden uygulamaları içerecek. Konsorsiyumun bir parçası olan ve çalışmalarda liderlik rolünü üstlenen Ecofys`nin uzmanlarının yanısıra Hollanda Enerji Araştırmaları Merkezi, Avrupa İklim Fonu, Küresel Yeşil Büyüme Enstitüsü, ABD Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı uzmanlarını da çalışmada yer alıyor. Avrupa İklim Fonu danışmanı ve inisiyatifin başkanı Bert Meltz yaptığı açıklamada "İklim değişiminin, çevrenin ve doğal kaynakların ekonomik planlara ve kalkınma planlarına entegre edilebilmesinde anahtar faktör, yeşil büyüme planları. Söz konusu planlar, gelecekle ilgili adımlarını belirlemeye çalışan hükümetlere yol gösterici olacak. Avrupa İklim Fonu olarak bu inisiyatifi desteklememizin en önemli nedeni bu" dedi.

 

Ecofys Enerji ve İklim Politikaları yöneticisi Dr. Niklas Höhne ise "İklim değişimi ile mücadelede en fazla umut veren alan, yeşil büyüme. Bu alanda başarılı bir şekilde ilerleyebilmek için mevcut en iyi uygulamaları dünyaya göstermemiz ve anlatmamız çok önemli" açıklamasında bulundu.

www.geleceginenerjisi.com

06 Kasım 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR