Buffett Suntech ile ilgili iddiaları yalanladı

Warren Buffett Suntech’e yatırım yapmayı düşünmediğini söyledi.

 

Amerikalı ünlü yatırımcı Warren Buffett, geçen ay ülkesinde iflas düzenlemesi altına girmek zorunda kalan Çinli panel üreticisi Suntech’i alacağına yönelik iddiaları yalanladı.

 

Buffett China Business News tarafından kendisi ile yapılan röportajda bu şirkete yatırım yapmak ile geçmişte de bugün de ilgilenmediğini söyledi.

 

Bloomberg haber ajansı 9 Nisan`da, Hong Kong Times’ın ismini açıklamayan bir kişiye dayandırarak verdiği haberi kaynak göstererek Warren Buffet`ın şirketi satın almayı düşündüğü iddiasını duyurmuştu. Haberin ardından Suntech’in New York Borsasındaki hisseleri önemli oranda yükselmişti.

 

Çinli güneş paneli üreticisi Suntech 2011 yılında pazar bayı bakımından sektöründe lider konuma gelmişken, 2012`nin üçüncü çeyreğinde ağırlaşmaya başlayan finansal koşulları nedeni ile bu yılın Mart ayında ülkesinde iflas düzenleme hükümleri altına girmişti.

 

Şirketin Çin’in Wuxi şehrinde yer alan Wuxi Suntech birimi 22 Mayıs’ta kreditörleri ile iflas düzenlemeleri altındaki ilk görüşmesini yapacak.

 

Warren Buffett`ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway Ocak ayında şirketin iştiraki olan MidAmerican Energy Holdings aracılığı ile toplam kurulu gücü 579 MW olan iki ayrı güneş enerjisi santrali projesini satın aldığı açıklamıştı.

 

Açıklamada 2013`ün ilk çeyreğinde başlanacak çalışmalar ve 2.5 milyar dolara ulaşabilecek yatırım ile santrallerin 2015 sonuna kadar devreye alınmasının planlandığı belirtilmişti.

 

Şirket 2011 yılının Aralık ayında ise 550 MW`lık büyüklüğe sahip olan Topaz Güneş Enerjisi Santrali projesini ise 2 milyar dolara satın almıştı.

 

MidAmerican şirketinin portföyünde halihazırda 1,830 MW`lık rüzgar, güneş, jeotermal ve hidroelektrik projesi bulunuyor.

www.yesilekonomi.com

09.05.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR