Goldman Sachs güneş elektriğine yarım milyar dolarlık finansman sağlayacak

 

SolarCity ile Goldman Sachs arasında finansman anlaşması imzalandı.

Amerikalı güneş enerjisi şirketi SolarCity ile Goldman Sachs arasında yarım milyar doları aşkın büyüklüğe ulaşacak finansman anlaşması imzalandığı açıklandı.

 

Güneş elektriği sistemlerinin kiralanmasına yönelik olarak faaliyet gösteren SolarCity’den yapılan açıklamada iki kuruluş arasındaki çalışmanın 2012’de başladığı ve bugüne kadar halihazırda 26 MW’lık sistem kurulumunun finansmanın bu kapsamda sağlandığı bildirildi.

 

Açıklamada bu yılın Nisan ayında genişletilen anlaşma ile gerçekleştirilecek kurulumların 110 MW’a ulaşacağı, sağlanacak finansmanın boyutunun ise 500 milyon doları aşacağı ifade edildi.

 

ABD, Kaliforniya merkezli SolarCity 2006 yılından beri faaliyet gösterdiği ülkede konutlar ile özel ve resmi binalara herhangi bir bedel talep etmeden güneş elektriği sistemleri kurulumu gerçekleştirmenin ardından bu sistemler ile üretilen elektriğin karşılığında uzun vadeli aylık ödemelere tabi bir iş modeli ile çalışıyor.

 

Goldman Sachs’ın ise on yıl içinde yenilenebilir enerji yatırımları için 40 milyar dolarlık finansman sağlama hedefi bulunuyor.

www.yesilekonomi.com

17.05.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR