Alternatif Enerji Araçlarıyla Kıyasıya Yarış

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından düzenlenen ALTERNATİF Enerjili Araç Yarışları, Kocaeli Körfez Yarış Pisti`nde gerçekleşti.

 

Nefes kesen yarışlara 40 üniversiteden 56 takım toplam 62 araç ile katıldı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ALTERNATİF Enerjili Araç Yarışları’nın 9’uncusu Kocaeli’de gerçekleşti. Yarış öncesi oluşturulan kortej yürüyüşünde üniversite öğrencilerine TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Demir ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Şükrü Kaya da eşlik etti.

 

Kıran kırana geçen Güneş Arabaları Yarışı`nı Sakarya Üniversitesi`den Süleyman Onur Akpınar kazanırken, ikinci İstanbul Üniversitesi `SOCRAT 13` aracıyla, üçüncü ise 9 Eylül Üniversitesi `SMYRNA` aracıyla kazandı.

 

Hidromobil yarışlarını ise Yıldız Teknik Üniversitesi`den Alaattin Halıcıoğlu kazandı. İkinci Anadolu Üniversitesi, üçüncü ise Ankara Üniversitesi oldu.

 

Arkadaşları tarafından coşkuyla karşılanan pilotlar, havaya atılarak, sloganlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Ufak kazaların da olduğu yarışlara seyirciler büyük ilgi gösterirken, takımlar için sloganlar atarak destek verdiler.

 

Güneş ve hidrojen gibi enerji kaynaklarıyla çalışan araçların katıldığı yarışlarda, Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları’na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışlarına ise 22 takım ve 23 araç katıldı.

 

Her iki kategorinin birincilerine 15 bin TL, ikincilere 10 bin TL, üçüncülere de 5 bin TL para ödülü ile madalya verilirken, Tasarım ve Kurul Özel Ödülü olarak ise takım başına 5 bin TL verildi. Yarış sonrası dereceye giren takım pilotları, arkadaşlarıyla şampiyonluğu doyasıya kutladı. KAAN ÜLKER - Kocaeli (İHA)

www.iha.com.tr

25 Ağustos 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR