Philips CEO`su Gür: 2020`de aydınlatma pazarının yüzde 75`i LED`e geçer

Philips Türkiye CEO’su Göktuğ Gür, LED`in elektriğin icadından bu yana aydınlatma sektöründe tanık olunan en büyük buluş olduğunu belirterek, "2020 yılında tüm aydınlatma pazarının yüzde 75’inin LED’e geçmesi bekleniyor.” dedi.

 

Philips Türkiye CEO’su Göktuğ Gür ve Philips Aydınlatma Türkiye Pazarlama Direktörü Hakan Payzun’un katılımı ile Bursa’da basın toplantısı düzenlendi. Philips’in Bursa’da hayata geçirdiği yeni aydınlatma projeleri ve “Işığın Geleceği” raporunun paylaşıldığı toplantıda konuşma yapan Philips Türkiye CEO’su Göktuğ Gür, Philips olarak, 90’lı yıllardan bu yana; dünya genelinde mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

 

Bu kapsamda yüzlerce projeye imza attıklarını anlatan Gür, Paris’teki Eyfel Kulesi’nden, Londra’daki Big Ben’e; Atina’daki Akropolis’ten Berlin’deki Reichstag’a ve İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nden; Erzincan Tren Garı’na, Selimiye Camii’nden, Amasya Valilik Binası’na kadar şehirlerin sembolü haline gelmiş pek çok önemli yapının Philips tarafından aydınlatıldığın ifade etti.

 

Türkiye’de şehir aydınlatma çalışmalarının da yoğun olarak sürdüğünü anlatan Göktuğ Gür, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tasarım Elektrik ile birlikte Bursa’da geçen yıllarda gerçekleştirdiğimiz Emir Sultan Cami, Ulu Cami, Bursa Saat Kulesi, Balibey Han, Acemler Üst Geçidi, Emir Sultan Alt Geçidi gibi projelere yenilerini eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

 

Göktuğ Gür, son olarak Bursa Enerji Müzesi, Telekom Genel Müdürlüğü, Gemlik Köprüsü, Whiteside Ofis Binası, Yıldırım Cami, Güllük üst geçidi, Beşevler Rekreasyon alanı ve Mimar Sinan parkını da LED teknolojisi kullanarak aydınlattıklarını kaydetti.

 

2020 YILINDA TÜM AYDINLATMA PAZARININ YÜZDE 75’İ LED’E GEÇER

Aydınlatma sektörüne 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren bir şirket olarak; öncülüğünü üstlendikleri LED teknolojisi kapsamında imza attıkları projeleri sunmanın mutluluğunu anlatan Göktuğ Gür’ün “LED elektriğin icadından bu yana aydınlatma sektöründe tanık olduğumuz belki en büyük buluş. 2020 yılında tüm aydınlatma pazarının yüzde 75’inin LED’e geçmesi bekleniyor. LED aydınlatma teknolojisinde Bursa’nın bizim için bir referans şehir konumunda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

 

Göktuğ Gür’ün konuşmasının ardından rapor hakkında bilgi veren ve aydınlatmanın geleceğini şekillendiren trendleri anlatan Philips Aydınlatma Türkiye Pazarlama Direktörü Hakan Payzun da sunum eşlinde bilgilendirmede bulundu. Philips olarak aydınlatmada yaşanan dijital devrimin ön saflarında yer aldıklarını ifade eden Hakan Payzun, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya yaratma taahhüdümüz kapsamında Philips olarak aydınlatmanın geleceğine yön vermeye devam edeceklerini söyledi. CİHAN, Bursa

www.zaman.com.tr / ekonomi

05.11.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR