Urla Rotary`nin Kadıovacık Köyü`ne Desteği Devam Ediyor

Urla Rotary Kulübü`nün yaklaşık 3 yıl önce başlattığı "Sürdürülebilir Köy Geliştirme Projesi" kapsamında Kadıovacık Köyü`ne desteği devam ediyor.

 

İçme suyu arıtma tesisinden elektrik üreten güneş panellerinin kurulmasına kadar sosyal ve ekonomik alanda köyde köylülerle birlikte pek çok projeyi başlatan ve hayat geçiren Urla Rotary Kulübü yeni dönemde de çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Yeni yılla birlikte yeni projelerini tek tek uygulamaya başlayan Urla Rotary Kulübü, köye ek gelir getirmesi için 200 adet Badem Ağacı dikimini gerçekleştirdi. Köye ait araziye dikimi gerçekleştirilen badem ağaçlarının ileride meyveleri toplanarak elde edilecek geliri ile yine köye yatırım yapılacak.

 

Urla Rotary Kulübü Başkanı Turgut Yemişçi, köyü geliştirici projeler üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Amacı insana hizmet olan kulübümüzün topluma örnek olacak projeler geliştirme noktasında Kadıovacık köyünü kalkındırma amacıyla hazırladığı projeleri köylülerin de desteği ile hayat geçiriyoruz" dedi.

 

Kulüp ayrıca Türkiye`de karbon ayak izini ölçen ve her sene karbon salınımını azaltan köy olarak dünya literatürüne giren Kadıovacık Köyü`nde karbon salınımını azaltmak üzere köylülere 324 adet fotosel ampul dağıtımı da yaptı. İZMİR (İHA)

www.haberler.com

04.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR