Prysmian Grubun dan 150 milyon avroluk sözleşme

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektöründe faaliyet gösteren Prysmian Grubunun, 150 milyon avro değerinde yeni bir sözleşme imzaladığı bildirildi.

 

Prysmian Grubundan yapılan yazılı açıklamada, 150 milyon avro değerindeki sözleşmenin, Kuzey Denizinde yer alan 2 adet rüzgar santralini Almanya ya bağlayacak kablo şebekesi bağlantı projesi Helwin1 için Alman İletim Sistem Operatörü (Hollandalı şebeke operatörü TenneT e bağlı) ile imzalandığı kaydedildi.

 

Siemens Enerji konsorsiyumu ile gerçekleşecek olan projede Prysmian Grubunun, denizaltı ve kara kablolarının tüm tedarik, kurulum ve devreye alınması işlemlerini gerçekleştireceği, Siemens in ise 576 megavat (MW) gücünde gerilim konvertör sistemini (VSC) temin edeceği, anahtar teslim projede ilk olarak Kuzey Denizinde 85 kilometre açıkta bulunan Kuzey Denizi açık deniz rüzgar santrali ile Alman kablo şebekesi arasında yenilenebilir enerji iletimi için bağlantı kurulacağı belirtildi.

 

Kablolar ve aksesuarlarının üretiminin, 2011 de başlayarak Prysmian Grubunun Avrupa daki yüksek gerilim kablo fabrikalarında ve sadece denizaltı kabloları üretimi gerçekleştirilen İtalya daki Arco Felice fabrikasında gerçekleştirileceği, kablo döşemesinin 2011 de başlayacağı ve 2012 süresince devam edeceği, HVDC bağlantısı için operasyon başlangıcının ise 2013 olarak planlandığı bildirildi. www.stargazete.com / ekonomi / 26.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR