Suluova`da Yenilenebilir Enerji Sistemi Çalışmaları

Suluova Yedikır Sulama Birlik Başkanı Erol Özarslan, yenilenebilir enerji kaynaklarından Rüzgar Enerji Sistemi (RES) olan "rüzgar gülü" kurma projesinin çalışmasını yürüttüklerini belirtti.

 

Proje kapsamında Amasya Şeker Fabrikası A.Ş., Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Suluova Sol Sahil Sulama ve Yedikır Sulama Birliklerinin ortak çalışma yürüttüğünü belirten Özarslan, sulama birlikleri olarak enerji giderlerini en aza indirgemek için yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgar gülü projesine yönelerek kendi elektriklerini kendilerinin üreteceklerini söyledi. 

 

Birlik salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısında birlik meclisinden proje için yetki aldıklarını belirten Özarslan, "Çiftçilerimizin mahsullerinin su ihtiyacını karşılayan Suluova Yedikır Sulama Birliği ile Sol Sahil Sulama Birliklerimizin yıllık elektrik gideri yaklaşık 350 ile 400 milyon gibi bir rakam tutuyor. Bu yüksek maliyeti en aza indirebilmek, ALTERNATİF enerji kaynaklarından yararlanmak ve çiftçilerimize daha ucuza elektrik kullanma imkanı sunmak için Amasya Şeker Fabrikasının rüzgar gülü projesinde ortaklık ederek bu imkandan faydalanmak istiyoruz" dedi.

 

Özarslan, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, yenilenebilir enerji projelerine yüzde 70 destek hibesi vermekte. Bu imkandan faydalanmak için kurulu gücü 1 megavat olan 4 rüzgar gülü kurma proje çalışmalarımız başlamıştır. Bu konuda Amasya Şeker Fabrikası belirlenen noktalarda rüzgar ölçüm çalışmaları yürütmekte" diye konuştu. Amasya (AA)

www.haberler.com

04.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR