Trakya Cam ‘5. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda ileri teknolojiyle ürünleriyle dikkat çekti

 

Enerjinin daha verimli kullanılmasını amaçlayan Trakya Cam, 8 - 11 Ocak 2014 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘5. UEVF 2014 - 5. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na katıldı.

 

Trakya Cam, sektör temsilcilerini bir araya getiren "Sanayide Enerji Verimliliği" temalı fuarda, Enerji Tasarrufu, güvenlik, gürültü kontrolü, dekorasyonda şeffaflık gibi faydalarla yaşama değer katan ileri teknolojiyle üretilen yeni cam ürünleri tanıttı.

 

10.01.2014 - Avrupa`da 4`üncü, dünyada 6`ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam, 8 - 11 Ocak 2014 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından WOW Convention Center`da düzenlenen ‘5. UEVF 2014 - 5. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı`na katıldı.

 

Güneş enerjisinden faydalanmak üzere özel camlar üreten Trakya Cam, "Sanayide Enerji Verimliliği" temasıyla gerçekleştirilen fuarda; standını ziyaret eden ziyaretçilere ürünleri hakkında bilgi verdi. Trakya Cam, sektör temsilcilerini bir araya getiren fuarda, Enerji Tasarrufu, güvenlik, gürültü kontrolü, dekorasyonda şeffaflık gibi faydalarla yaşama değer katan ileri teknoloji üretimi yeni cam ürünlerini tanıttı.

 

"Sanayide Enerji Verimliliği" temasıyla gerçekleştirilen fuarı; Bakanlık yetkilileri, kamu kuruluşlarının teknik personeli, mimarlar, mühendisler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler ve enerji sektöründe faaliyet gösteren tedarikçiler ziyaret etti.

 

Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemle ürün gamını sürekli geliştiren Trakya Cam, fuardaki sergi alanında son teknoloji ürünlerini tanıttı. Yapı sektörü temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği fuarda, Trakya Cam pazara sunduğu yeni ürünü "Isıcam Konfor 60/43 T" büyük ilgi gördü.

 

Fuarda ayrıca düzenlenen "Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması" Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından organize edildi. Trakya Cam; Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması kapsamında enerji verimli ürün sınıfında Coolplus 60/43 T ürünüyle yarışmaya katıldı.

 

Trakya Cam Sanayii A.Ş. Hakkında

Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş., Türkiye düzcam pazarının lideri ve bölgemiz düzcam pazarının öncü kuruluşudur. Bugün Türkiye`de Kırklareli, Mersin, Bursa, yurtdışında ise Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam 8 farklı ülkede üretim yapan Trakya Cam, düzcamda Avrupa`da 4`üncü, dünyada ise 6`ncıbüyük üreticidir.

 

Trakya Cam’ın fuarda tanıttığı ürünler

"Temel Camlar" (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), "Otomotiv Camları", "Enerji Camları" ve "Beyaz Eşya Camları" olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayii A.Ş. İnşaat, Otomotiv, Enerji, Beyaz Eşya, Mobilya ve Tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.

 

Trakya Cam Sanayii A.Ş. hedeflediği pazarlarda müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan nitelikli ve kaliteli ürünleri, sürekli gelişen teknolojisi ve çevrenin korunması bağlamında enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarıyla rekabet gücünü artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

www.konuthaberleri.com

10.01.2014

 

-.-

 

Uygulama Alanları

- Güneş Pilleri

- Solar Termal Kolektörler

 

Güneş enerjisi sistemleri, güneş enerjisini sıcak suya veya elektriğe dönüştürmektedir.

 

Sıcak su üreten güneş kolektörleri ve elektrik üreten güneş pilleri (fotovoltaik) sistemlerinde, normal demirli, temperli düzcam ve normal demirli ve düşük demirli temperli buzlu camlar kullanılmaktadır.

 

Cam, güneş enerjisi sistemlerinin en üst tabakasını oluşturmaktadır. Camın ışık ve ısı geçirgenliği performansları, güneş enerjisi sistemlerinin verimliliğini doğrudan etkilemektedir.

 

Sistemlerin uygulanacağı coğrafi bölgeye göre kullanılan cam tipi değişiklik gösterebilmektedir. Sistemlerin verimini arttırmak için yüksek performanslı camlar kullanılması önerilmektedir.

 

Dış etkenlere maruz kalan güneş enerjisi sistemlerinde camın dayanıklılığını arttırmak ve ısıl gerilimlere karşı direncini arttırmak için temperli cam kullanılması gereklidir.

 

Güneş enerjisi sistemleri camları TS EN 12150-1/T1 no’lu cam yapılarda kullanılan ısıl olarak temperlenmiş soda kireç silikat emniyet camı standardına göre üretilmektedir.

ww.trakyacam.com.tr

Ocak 2014

 

güneş pilleri
güneş pilleri
solar termal kolektörler
solar termal kolektörler
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR