Bu bina kendi elektriğini üretecek!

Giresun’da ilk kez kendi elektrik üretimini gerçekleştirecek bina yapılacak.

 

Projesini Demirkan Mimarlık ve Mühendisliğin, Müteahhitliğini Ali Osman Karakayalı`nın üstlendiği Teyyaredüzü Mahallesinde yapımı sürmekte olan konut binasında güneş enerjisinden elektrik üretimi için yapılan çalışmaların netice verdiği ve sistemi kuracak firma ile anlaşma yapıldığı açıklandı.

 

EV SAHİPLERİ EKSTRA PARA VERMEYECEK

Mimar Demirkan yaptığı açıklamaya göre şu an yapımı süren bina, bittiğinde, güneş enerjisinden elektrik elde edilecek, müştemilatlar, asansörler, bahçe aydınlatması ve diğer bina ortak birimleri güneş enerjisinden elde edilen elektrikten yararlanacak. Proje müellifi yapılacak binada inşa edilecek ısıtma sistemin Avrupa şartlarına göre yapılacağını ve dairelerde kat kaloriferleri olacağını. Doğalgaz gelene kadar sıvılaştırılmış doğalgaz kullanacaklarını, doğalgaz geldikten sonra da doğalgaza geçmek için sistemde hiç bir değişiklik yapmadan direkt olarak doğalgaza geçme imkânı olacağını belirtti.

 

Demirkan, müteahhit Ali Osman Karakayalı ile yaptıkları araştırmalar sonucunda fizibilite çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini güneş enerji paneli ile ilgili anlaşmanın yapıldığını, binanın çok büyük bir kısmının tamamlandığını ve panellerin takılmaya hazır olduğundan bahsetti. Ali Osman Karakayalı ile Avrupa dâhil birçok ülkedeki örnekleri incelediklerini belirten Demirkan, bu çalışmanın sektöre öncü olacağını, ülke ekonomisindeki ithal enerji yükünü ve çevre kirliliğini önlemek için kendi adlarına bir adım atmış olmanın mutluluk verici olduğunu ifade ettiler.

www.giresungazete.net

21.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR