SolarTürk güneş paneli ihracatına başladı

Gaziantep`te faaliyet gösteren yerli güneş paneli üreticisi SolarTürk, güneş paneli ihracatına başladı. İlk parti, Almanya`ya sevkedildi.

 

SolarTürk Yönetim Kurulu Başkanvekili Osman Özberk`in enerjigunlugu.net`e verdiği bilgiye göre, Gaziantep`te kurulu bulunan SolarTürk güneş paneli üretim tesisleri bu yılın başından itibaren tam kapasiteyle üretim yapmaya başladı.

 

TÜRKİYE`DE ÜRETİLİP İHRAÇ EDİLECEK

SolarTürk`ü tam kapasiteye ulaştıran ise yaptığı bir anlaşma oldu. Yıllık 60 MW`lik üretim kapasitesine sahip SolarTürk, Çinli ReneSola firmasıyla yıllık 50 MW`lik ortak üretim ve satış anlaşması imzaladı. Alıcı tarafın da imza koyduğu üçlü kontrat, Türkiye`de üretilecek panellerin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurtdışına ihracını kapsıyor.

 

YILLIK 30 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Anlaşma şartlarına göre SolarTürk tesislerinde bir yıl içinde en az 42 MW`lik güneş paneli üretilip ihraç edilecek. Bu rakam 50 MW`ye de ulaşabilecek. Asgari üretim miktarı olan 42 MW`lik panellerin yaklaşık ihracat değeri 30 milyon dolar seviyesinde.

 

İLK PARTİ ÜRÜN ALMANYA`YA GİTTİ

2013 sonlarında ReneSola ile anlaşmaya varan SolarTürk, bu yılın başı itibariyle sözkonusu panellerin üretimine başladı. Anlaşma çerçevesinde üretilecek güneş panellerinin tamamı başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere yurtdışına satılacak. SolarTürk, 1 MW`lik ilk partiyi Almanya`ya sevketti. Bundan sonra her hafta yükleme yapılması planlanıyor. Mehmet KARA

www.enerjigunlugu.net

17 Şubat 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR