Bakan Şimşek: Ar-Ge`de 100 Lira Harca, 225 Lira Destek Al

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz şimdi diyoruz ki, Ar-Ge yap büyük ölçekte. 100 lira harca, biz sana 225 lira destek verelim." dedi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İskenderun Ticaret Ve Sanayi Odası`nda (İTSO) iş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Mehmet Şimşek, geçen hafta TBMM`den çıkan Torba Yasa`da, iş dünyasını ilgilendiren önemli maddelerin olduğunu söyledi. Şimşek, "Geçen hafta çıkan yasada çok önemli bir adım attık. Dedik ki, `Kardeşim senin bir patentin varsa, bir buluşun varsa, sen bunu ticarileştir. Ticari ürüne dönüştür. Dönüştürürsen, o üründen elde edeceğin gelirin yarısını vergi matrahından indireceğiz` dedik. Bu inanılmaz bir teşvik. Bu kadar bonkör bu kadar cömert bir şey yok. Biz şimdi diyoruz ki, AR-GE yap büyük ölçekte. 100 lira harca, biz sana 225 lira destek verelim. Ürettiğin ürünü sat, ondan da vergi indirimi uygulayalım" dedi.

 

ENERJİ YATIRIMIN 75 YENİLENEBİLİR

Şimşek, enerjide dışa bağımlığın rekabette ciddi bir sınırlayıcı faktör olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

 

"Türkiye`deki inşa halindeki elektrik santrallerinin yüzde 75`i yenilenebilir enerji. Yani şu anda 14 bin megavat inşa halinde. Bunun 11 bin megavatı yenilenebilir enerji. Bu o kadar kritik ki, mevcut kurulu düzene bakarsanız; hidro elektrik, rüzgar gibi yenilenebilir enerji yüzde 38 civarında. Kömür noktasında, yerli enerji devreye koyuyoruz. Güneş enerjisi de devreye girdiğinde, Türkiye`de doğru şeyler yapıyoruz. Bazı konuların zamana ihtiyacı var. Yapısal problemleri aşmanın zamana ihtiyacı var. Bizim temel sorunumuz katma değer zincirinde arzuladığımız yerde değiliz. Biz belli bir eşikten sonra gelir düzeyini arttırmak için bilgi teknolojisi yoğun ürünlere geçmemiz lazım. Bizim ihraç ettiğimiz ürettiğimiz ürünlerin 3`te 2`si orta ve düşük teknoloji ürünler." (DHA)

www.haberler.com

06.03.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR