Gaziantepli Esnaflardan Elektrik Kesintilerine Tepki

Gaziantep`te geçen cumartesi gecesi etkili olan fırtına birçok elektrik kablosu ile trafolara zarar verdi.

 

Fırtınanın zarar vermesi nedeniyle kentin birçok bölgesi elektriksiz kaldı. Halen bazı semtlere elektriğin verilemediği Gaziantep`te, Küçük Sanayi Sitesi esnafı da 3 gündür iş yapamadıkları için büyük zarara uğradıklarını söyledi. Yetkililerin halen sorunun giderilmesi için çözüm bulmadığını iddia eden esnaflar, Kesintiler nedeniyle çalışamayınca söz verdiğimiz siparişleri yetiştiremedik. İşlerimiz durdu, işçiler boş oturuyor ve büyük maddi zarardayız. Maalesef sorunumuzu anlatmak için aradığımız TEDAŞ`ta muhatap bulamıyoruz. Gaziantep gibi önemli bir sanayi kentinde maalesef 3 gündür üretim durdu dedi.

 

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş ise TEDAŞ`ın özelleştirilmesinden sonra, acil bakım ekiplerindeki işçilerin çoğunun işten çıkarıldığını bu nedenle kesintilere müdahalede gecikildiği iddiasında bulundu. TEDAŞ`ın yeteri sayıda personelle acil durumlara müdahale edemediğini kendilerinin de Gaziantep milletvekillerini arayarak yardım istediğini anlatan Güneş şöyle konuştu;

 

Küçük Sanayi Sitesi`nde 5 bin iş yeri ve 38 bin çalışan var. Böylesi önemli bir yerde maalesef günlerdir elektrik yok. Esnaf çalışamıyor, bundan dolayı milyonlarca lira zarar var. Maalesef 2 günüdür bütün çabalarımıza rağmen TEDAŞ`tan kimseye ulaşamadık. Milletvekillerimize ulaşarak yardım istedik ve onların girişimleriyle TEDAŞ buraya ekip gönderdi. Şu anda yeni yeni bazı iş yerlerimize elektrik verilmeye başlandı. 21`inci yüzyılda olmamıza rağmen, esnaf oturuyor elektrik bekliyor. Bu maddi kaybı kimler karşılayacak Faturayı ödemediğimiz zaman elektrikleri kesen TEDAŞ`ın, arızayı giderme noktasında aynı duyarlılığı göstermemesi üzücü. Bir rüzgar ile bu hale gelen sistemi anlamakta güçlük çekiyoruz.

 

Site esnafları alkış çalarak yaşanan elektrik kesintisini protesto etti. (DHA)

www.sondakika.com

01 Nisan 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR