Bakan, elektrik kesintisi yapanları uyardı

Enerji Bakanı Yıldız, elektrik kesintilerinin özelleştirme sonrası da devam ettiğini belirterek “Çok basit hatalar giderilmiyor. Şirketleri uyardık” dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtımı özelleştikten sonra da elektrik kesintilerinin arttığını da belirterek şirketleri uyardı. Yıldız, “Bunlar, çok basit şekilde giderilecek hatalar. Ama yapılmıyor. Şirketleri  uyardık” dedi. Nahçivan ve Türkiye arasında doğalgaz boru hattı yapımına ilişkin anlaşmayı  imzalamak üzere Nahçivan’a giden Yıldız sorular üzerine elektrik indirimi veya zammı için EPDK’ya baskı yapmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Yıldız “Enerji Bakanlığı Müşteşarı, EPDK Başkanı ve ÖİB, hepsi özelleştirme kökenli bürokratlar. Bu Türkiye özelleştirmeleri için çok büyük şans” dedi.

 

DOĞALGAZA ZAM YAPMAYIZ

Yıldız, Sinop’ta nükleer santral yapmak üzere Güney Kore ile yapılan anlaşmada bir sorun olmadığını belirterek, yeni yatırımcılara da açık olduklarını söyledi. Nükleerde Japonlar’ın davet edilmediği konusunda çıkan haberleri de değerlendiren Yıldız, “Varsa başka yatırımcılar gelsinler konuşuruz. Biz davet mektubu gönderip almadık ki. Konuşmak isteyenler çıkar diye düşünüyoruz” dedi. Doğalgaza zam gelip gelmeyeceği ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Yıldız “Yüzde 10 pazar payı olan şirketlerin isteğiyle yüzde 90’a zam yapmayız” diye konuştu.

 

Libananco’da sağduyu bekliyoruz

Tahkim davaları ile ilgili soruyu da yanıtlayan Yıldız, “Bizim bütün tahkim konularında İran dahil, tahkimsiz bunu çözebilir miyiz diye genel bir yaklaşımımız vardır. Bunun tek  istisnası Uzanlar’la olan konudur. Çünkü onlarla tahkimsiz bir şeyi çözme ihtimalimiz yoktur. Onun haricindeki bütün konularda tahkim son başvurulacak noktadır.Libananco’da bir gelişme yok ama  Telsim’de bir gelişme oldu. Biz Libananco’da tahkimin sağduyulu davranıp, doğruyu bulacağına  inanıyoruz” dedi. www.stargazete.com / ekonomi / 20.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR