Elazığ ve Erzurum’da güneş yarışı

Elazığ ve Erzurum’da güneş enerjisine dayalı yatırım yapmak isteyen firmalar yarışma ile seçilecek.

 

Elazığ ve Erzurum bölgeleri için yapılan güneş enerjisi yatırım başvurularına ilişkin yarışma 12.05.2014 tarihinde saat 10:00 da TEIAS genel müdürlüğü 4 kat toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kurmak için yapılacak lisans başvuruları kapsamında, 31 Aralık 2013e kadar güneş enerjisine dayalı üretim tesislerinin bağlanabileceği trafo merkezleri ve bağlantı kapasitelerini Mart ayı başında belirlemişti. Yatırım yapmayı planlayan özel şirketler, açıklanan trafo merkezlerinin kapasitelerini de dikkate alarak ilgilendikleri bölgelere yönelik belli bir süre güneş ölçümleri yaparak sonuçları ile birlikte EPDK’ya başvurdular ve Elazığ ve Erzurum bölgelerine birden fazla şirket başvurduğu için TEİAŞ tarafından yarışma düzenlendi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ için 8 MW, Erzurum için 5 MW kapasite açıklamıştı.

 

Yarışmada 5346 sayılı kanunda belirlenen alım fiyatı üzerinden en fazla indirim vermeyi taahhüt eden bağlantı hakkını kazanacak.

 

Şirketler yarışma için tekliflerini kapalı zarfta TEİAŞ`’a sunacak. Her bir teklif için sunulacak banka teminat mektubu tutarı, megavat kapasitesinin 10 bin ile çarpılmasıyla belirlenecek.

http://enerjigunlugu.net

09 Nisan 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR