Benzin fiyatları Obama’nın geleceğini tehdit eder mi?

ABD`de benzinin ortalama galon fiyatındaki yükseliş günden güne devam ediyor. Ülke genelinde ortalama galon fiyatının 4 dolara yaklaşması, birçok yerleşim biriminde 5 dolar sınırının aşılmasının, `` Obama`nın siyasi geleceğine bir maliyeti olup olmayacağı`` tartışılıyor.

 

ABD’de benzinin ortalama galon fiyatının 4 dolar sınırına doğru yükselmesi politik tansiyonu da yükseltiyor. Siyasi analistler, benzin fiyatının siyasi maliyetinin her zaman büyük olduğuna dikkat çekerek, yüksek benzinin Obama’yı 2012 seçiminde ciddi olarak tehdit edebileceğini belirtiyor.

 

ABD’de halen benzinin ülke genelindeki ortalama gallon fiyatı 3.84 dolar seviyesinde. Bu, geçen yol bu zamandaki ortalamadan nerdeyse 1 dolar daha yüksek. Ülkenin pekçok yerleşim biriminde gallon fiyatı 5 doların üzerine çıkmış durumda. 2006 yılında benzin fiyatları yükselişe geçtiğinde dönemin başkanı Bush, piyasada spekülasyon yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatmış ve ‘’ABD, piyasa manüpülasyonlarını kabul edemez, ben de öyle’’ açıklaması yapmıştı.

 

Cumartesi günü radyo konuşmasında konuya değinmek zorunda kalan Obama, ‘’Uzun vadede en iyi çözüm fosil yakıtlara ALTERNATİF yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmemiz’’ dedi. Obama ayrıca, petrol şirketlerine yönelik 4 milyar dolarlık sübvansiyonu sonlandırma çağrısını da yenileyerek, ‘’Dünün enerji kaynaklarını sübvanse etmek yerine geleceğe yatırım yapmamız lazım’’ şeklinde konuştu.

www.turkishjournal.com

23.04.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR