Almanya`da emlakta enerji pasaportu zorunluluğu

Almanya`da 1 Mayıs tarihinden itibaren daire satım veya kiralama işlemlerinde enerji pasaportu şeklinde hazırlanan enerji bilgilerini göstermek zorunlu olacak.

 

Berlin merkezli Almanya Mülk Sahipleri Birliği Ev ve Temel Vakfı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeni düzenlemeye uyarınca 1 Mayıs itibariyle ev almakveya ev kiralamak isteyenlere ev veya daire ile ilgili evin ne kadar enerji tükettiği, ne kadar enerji muhafaza ettiği, yakıt değerleri ve tipi, kalorifer çeşidi ve tam tesisat bilgileri de dahil tüm bilgileri eksiksiz göstermenin zorunluluk olduğu belirtildi. Enerji bilgileri bir enerji pasaportu şeklinde hazırlanacak.

 

CAYDIRICI PARA CEZASI

Yeni düzenleme uyarınca, ürünün enerji kalitesi hakkında tam bilgilendirilmeyen müşterilerin itiraz etme hakkı var. Bu zorunluluğu yerine getirmeyenleri ise 15 bin Euro tutarında bir ceza bekliyor.

 

YAŞANAN MAĞDURİYETLER YASANIN GETİRİLMESİNDE ETKİLİ

İnternet veya gazeteler üzerinden ev satan ve kiralayanların da ev hakkındaki bilgilerin yanına enerji harcamasına dair bilgileri eklemeleri gerekiyor.

 

Kararın getirilmesindeki en büyük etken ise birçok kiracının veya mülk satın alan kişilerin önceden bilemeyeceği sebeplerden dolayı yüklü enerji ücretleri ödemek zorunda kalmaları oldu.

www.enerjigunlugu.net

28 Nisan 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR