KOSGEB’ten KOBİ’lere yönelik enerji verimliliği projesi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) işbirliğiyle yürütülen ‘KOBİ’lerde Enerji Verimliliği (KOBİENVER) Projesi, Bursalı firmalara tanıtılacak.

 

KOBİ’lerde enerji verimliliği fırsatları hakkında uzmanların sunum yapacağı çalıştay hakkında bilgi veren KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, “KOSGEB, Enerji Verimliliği Kanunu’nun verdiği görevlerle birlikte ulusal ve uluslararası yükümlülüklerin de yerine getirilmesi amacıyla yeni çalışmalar başlattı. KOBİ’lerde enerji verimliliği çalışmalarının yaygınlaştırılması, israfın önlenmesi ve enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi amacıyla Çevre ve Enerji Verimliliği konularını da gündemimize aldık. Türkiye’nin ‘Yeşil Büyüme Stratejisi’nin en önemli adımı olan bu çalışmalar kapsamında 3 yıl sürecek projemiz için Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile işbirliği yaparak çalışmalara başlandı.” açıklamasını yaptı.

 

ENERJİNİN YÜZDE 70’İ İTHAL

Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 70’ini ithal ettiğini belirten Ahmet Akdağ, “2012’de 60 milyar dolar tutarındaki enerji ithalatı, toplam ithalatımız içinde yüzde 25 payla ülkemizin 84 milyar dolar düzeyindeki dış ticaret açığı üzerinde en etkin faktördür.” şeklinde konuştu.

 

Enerji verimliliğinin artırılması sayesinde toplam enerji tüketiminin yüzde 25 azaltılabileceğini anlatan Akdağ, bu tasarrufun yüzde 50’sinin ise düşük maliyetli ve 2 yıldan az süreli geri ödemeli yatırımlarla gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

 

Ahmet Akdağ, hayata geçirilen KOBİENVER Proje’nin hedefleri arasında KOBİ’lerde enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturulmasıyla bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması olduğunu söyledi.

 

BURSA, PİLOT ŞEHİRLERDEN BİRİ OLARAK SEÇİLDİ

KOBİ yoğunluğu açısından önemli bir konumda olan Bursa’nın pilot şehirlerden biri olarak seçildiğini açıklayan KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Akdağ, “Bursa’da gerçekleştirilecek 6 Mayıs’taki ilk proje toplantısı ile enerji verimliliği konusunda bilgilendirme yapılacak. Ayrıca pilot uygulamalar için örnek teşkil edecek gönüllü KOBİ’ler seçilecek” bilgisini paylaştı.

www.cihan.com.tr

02 Mayıs 2014

 

KOSGEB : Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOBİ : Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler

KOBİENVER : Kobi`lerde Enerji Verimliliği

 

Bursa
Bursa
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR