Dedaş`tan Tarımsal Sulama İçin Kampanya

DEDAŞ Sözcüsü Üstün: "Bu bölgede sulamacılara verilen elektriğin yüzde 95`inden fazlası tahsil edilemiyor.”

 

Dicle Elektirik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün "Bu bölgede sulamacılara verilen elektriğin yüzde 95`inden fazlası tahsil edilemiyor. Bu oranın düşürülmesi için çiftçilerimizin anlayışlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

 

Üstün, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımını önlemek amacıyla düzenlenen kampanyanın devam ettiğini, kampanyanın 16 Haziran`da sona ereceğini söyledi.

 

DEDAŞ olarak özellikle bölgeyi devraldıktan sonra kampanyalar düzenlediklerini, bu kampanyalar kapsamında tarımsal sulama yapan çiftçilere yönelik sezonluk olarak Mısır ve pamuk üretimi için 100 dönüme 9 bin lira, ikinci ürüne de artı 2 bin lira ödeyeceklerini belirten Üstün, "Kampanyayı yakın bir zamanda duyurduk. Kampanyamız 16 Haziran`a kadar sürecek. Şu anda kampanyamızı duyurduğumuz haliyle devam ettirme konusunda da kararlıyız" diye konuştu.

 

Bölgede yaklaşık 20 milyar kilovat saat elektriğin harcandığını ifade eden Üstün, şöyle konuştu:

 

"6 ilimizin harcadığı yaklaşık 4 milyar kilovat saatini sadece sulamacılarımız harcıyor. Bölgede tüketilen elektriğin dörtte biri tarımda sulama yapan çiftçilerimizin tüketiminden geçiyor. Bu bölgede biz yaklaşık olarak yüzde 95 ve üzerinde bir kaçakla çalışıyoruz. Bu bölgede sulamacılara verilen elektriğin yüzde 95`inden fazlası tahsil edilemiyor. Bölgede bu oran kabul edilebilir oranın çok ötesinde. Bu oranın düşürülmesi için çiftçilerimizin anlayışlı olmalarını büyük fedakarlıklar ile yaptığımız bu kampanyalara duyarlı bir şekilde algılanmasını ve katılım sağlanmasını bekliyoruz." Diyarbakır (AA)

15.05.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR