Amatör telsizciler 3 ili birbirine bağladı

Çorum Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (ÇORAD) üyeleri üç ili telsiz ağıyla birbirine bağlayacak olan çalışmayı gerçekleştirdi.

 

Çorum Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (ÇORAD) üyeleri üç ili telsiz ağıyla birbirine bağlayacak olan çalışmayı gerçekleştirdi. Çorum’un en yüksek yeri olan 1880 metre yükseklikteki Kırklar dağının tepesine Çorum’la birlikte Amasya, Merzifon, Yozgat ve Ortaköy’ü kapsayacak bir verici yerleştiren dernek üyeleri geçtiğimiz Cuma günü bu çalışmalarını tamamladı.

 

Çorum Off Road (ÇOROF) üyelerinin de yardımcı olduğu çalışmada ÇORAD Başkan Yardımcısı Yaşar Diç (TA6AYR), ÇORAD Teknik İşler Sorumlusu Uğur Gür (TA6AUG) ve Dernek Üyeleri Mehmet Yiğit (TB6BMY) ile Kenan Dündar (TA6AKD) katıldı. Araçların çıkabileceği bölgenin ardından cihazları kendi emekleri ile dağa çıkarmak zorunda kalan amatör telsizciler, dağın zirvesinde elektrik bulunmaması nedeniyle enerjiyi sağlaması için bir de güneş paneli kurdu. 5 Watt gücünde ve güneş enerjisi ile çalışan UHF vericisi 439.375 frekansı üzerinden 88.5 tonlu olarak hizmet veriyor. (Erkan BAYATLI)

www.corumhaber.net

01.07.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR