Enerjisi rüzgar enerjisiyle sağlanan çiftlik üretime başladı

Elektrik ihtiyacı rüzgar enerjisiyle sağlanan keçi çiftliğinde süt üretimine başlandı.

 

Mehmet Cırnavuk, merkeze bağlı Tamburalı köyünde, 500 keçi kapasiteli çiftlik projesi hazırladıktan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından destek aldı. Yatırımın hayata geçirilmesinin ardından üretime başlanan çiftlikte elde edilen süt ise çevre illere pazarlanıyor.

 

Şehir merkezinden uzak bir bölgede bulunan çiftliğin elektrik ihtiyacı rüzgar enerjisiyle karşılanıyor. Tesisin üst bölümüne kurulan santralde saatte 20 kilovatsaat elektrik üretiliyor.

 

Aynı zamanda Kilis Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığını da yapan Cırnavuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 500 keçinin bulunduğu çiftlikte süt almaya başladıklarını söyledi.

 

Doğal üretimle teknolojiyi buluşturduklarını anlatan Cırnavuk, "Biz aslında burada mera hayvancılığı yapıyoruz. Bu bize ekonomik anlamda avantaj sağlıyor. Çiftlik ve rüzgar enerji yatırımını yüzde 50 hibeyle hayata geçirdik. Devletimizin çok önemli desteklemeleri var. Biz de bu imkandan faydalandık. İnşallah hem bu tesis hem rüzgar santrali bölgemize örnek olur ve yeni yatırımlar gerçekleştirilir" diye konuştu.

 

Cırnavuk, Kilis`teki hayvancılığı büyütmeyi amaçladıklarını kaydetti. Rüzgar enerjisinden faydalanan ilk çiftlik olduklarının altını çizen Cırnavuk, yenilenebilir enerji kaynağını değerlendirdikleri için mutlu olduklarını sözlerine ekledi

www.avrupagazete.com / türkiye

29 Mayıs 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR